Boks

Mariela Šteko izborila finale za Europskom prvenstvu mlađih seniorki u Erevanu

Europska juniorska prvakinja MARIELA ŠTEKO plasirala se u finale EP-a mlađih seniorki u Erevanu i borit će se novo europsko zlato, piše na službenoj stranici HBS-a.

Mariela je u najtežem meču kojeg je dosad imala u karijeri morala pobijediti Rumunjku Crinuta Nicole Sebe, aktualnu prvakinju Europe među mlađim seniorkama!

Morala je dati i više od maksimuma i izdržati nalete snažne, čvrste, niže Rumunjke koja je svom snagom jurišala od prve do posljednje minute.

Mariela se bila prisiljena povlačiti, u svom elegantnom plesu morala je uvijek ići korak unazad i spuštala je udarce po Crinuti Sebe, ali nijedan nije pokolebao Rumunjku da zastane s napadima.

Naša prvakinja pobijedila je podijeljenom odlukom 4:1 nakon što je nakon dvije runde bodovno imala riješen meč.

Viša i okretnija zaustavljala je napade agresivne Rumunjke koja je neumorno pritiskala Marielu i ulazila joj u klinč.

U trećoj rundi nezaustavljiva, neumorna Rumunjka još je pojača ritam, probila se kroz Marielin gard i zadala seriju, a sudac je označio brojanje, prvi put je naša šampionka izgledala uzdrmano, no naša reprezentativka sačuvala je kontrolu do kraja i zasluženo se plasirala u finalni meč za zlato!

Nikad još nikad nije bila na tako teškim iskušenjima, Rumunjka joj nije dopustila ni sekundu predaha. Nastavila je pobjednički niz s više od 30 pobjeda na svim natjecanjima!

Mariela Šteko rekla je neposredno nakon trijumfa i novog velikog europskog uspjeha:

– Meč je bio puno teži od prvog na Europskom prvenstvu. Rumunjka mi je nametnula presing, stalno napadala bez prestanka, čak me i ugrizla! Presretna sam što sam izborila finale i nakon dva dana odmora bit ću maksimalno spremna!

Otac i trener Mladen Šteko teško je proživljavao meč:

– Gotov sam, nevjerojatno težak meč, i ja sam maksimalno iscrpljen. Pobijedili smo prvakinju Europe, neizmjerno sam ponosan na svoju kćer. Dat ćemo sve od sebe i u finalu za zlato!

Mariela će se u borbi za zlato i novu titulu prvakinje Europe boriti protiv Poljakinje Aleksandre Jankowiak koja je senzacionalno u polufinalu svladala favoritkinju iz Rusije Dariju Novinskaju!

Mariela Šteko za zlato će s Poljakinjom Jankowiak u finalu boksati u srijedu, 3. svibnja 2023. godine.

Odgovori

Back to top button