Boks

Mamić, Poturović, Ježek i Uremović prvi ulaze u ring

U hotelu International obavljen je ždrijeb Prvenstva Balkana u boksu za seniore i seniorke koje se od 6. do 9. svibnja održava u Boksačkom centru na Velesajmu. Na prvenstvu će se natjecati 60 boksačica i boksača iz reprezentacija 10 zemalja jugoistočne Europe: Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Albanija, Rumunjska i Grčka, piše na službenoj stranici HBS-a.

Prvog dana natjecanja, u četvrtak, 6. svibnja od 16 sati na rasporedu je osam kvalifikacijskih borbi u muškoj konkurenciji. Od hrvatskih predstavnika u ring ulaze četvorica: Diego Mamić u kategoriji 60 kg, Filip Poturović u 64 kg, Noa Ježek (75 kg) i Matej Uremović u poluteškoj kategoriji 81 kg.

Među konopce prvi će Puljanin Diego Mamić (60 kg) protiv Krenara Zanelija iz selekcije Albanije. Poturović (64 kg) borit će se protiv predstavnika Kosova Shpetima Bajokua. Noa Ježek u srednjoj kategoriji (75 kg) boksat će protiv reprezentativca Crne Gore Stefana Savkovića. Riječanin Matej Uremović u poluteškoj kategoriji 81 kg imat će za protivnika Arsima Etemija iz Makedonije. Pobjede ih vode do medalje i u polufinale.

Ostali hrvatski predstavnici – u petak, 7. svibnja (13 sati) Filip Kolak (56 kg) borit će se protiv Veljka Gligorića iz Srbije i pobjeda ga vodi u finale, u nedjelju, 9. svibnja od 16 sati.

Riječanin Petar Cetinić (69 kg) slobodan je u prvom kolu i u polufinalu u petak, 7. svibnja borit će se protiv reprezentativca Kosova Patriota Behranija.

Naš prvak u teškoj kategoriji Toni Filipi (91 kg) slobodan je u polufinalu i suparnika, Slovenca Bana ili Albanca Lacija čeka u finalu, u nedjelju 9. svibnja.

Hrvatski prvak i olimpijski kandidat u superteškoj kategoriji Marko Milun (+91 kg) u petak, 7. svibnja borit će se protiv reprezentativca BiH Jasmina Pešteka. Pobjeda ga vodi u nedjeljno finale na prvaka Srbije Vladana Babića.

Odgovori

Back to top button