MMA

Aleksandar Rakić traži borbu protiv Jirija Prochazke, te ima odličan prijedlog za UFC

Aleksandra Rakića (14-2) je početkom tjedna s drugog mjesta UFC-ove ljestvice izazivača poluteške kategorije potisnuo sjajni Jiri Prochazka (28-3-1), koji je prošlog vikenda brutalno nokautirao Dominicka Reyesa.

Srpski borac s austrijskom putovnicom je nakon nekoliko objava putem društvenih mreža zatražio od vodstva najjače MMA organizacije borbu protiv češke senzacije.

– Jiri je imao sjajan nastup. Nokautirao je Reyesa i sada je ‘top contender’. Njegova subotnja pobjeda je nešto najbolje što mi se moglo dogoditi, jer je to probudilo moju pažnju, to me motiviralo da se vratim u dvoranu i nastavim trenirati još jače – rekao je Aleksandar Rakić i dodao:

– Borba protiv Jirija sada ima najviše smisla. Glover Teixeira se u rujnu bori protiv prvaka Jana Blachowicza. Tko se sada može boriti protiv Jirija?

Rakić je u posljednje dvije borbe sudačkim odlukama nadjačao Anthonyja Smitha i Thiaga Santosa, a Prochazka je nokautirao Volkana Oezdemira i Dominicka Reyesa.

– Svi govore kako su moje posljednje dvije borbe dosadne, te nisam nikoga nokautirao. Pa svi su imali tu jednu borbu koja nije bila toliko spektakularna. Znao sam da je Santos opasan u kontrama i stoga sam bio pomalo strpljiv sa svojim napadima, jer on je divlji – istaknuo je Aleksandar Rajić i nastavio:

– Zato sam se odlučio za takvu taktiku, a pobjeda je pobjeda. Znam da mogu nokautirati i završiti bilo koga u toj kategoriji. Samo je pitanje vremena. Ne želim se forsirati nekakav nokaut ili ‘submission’, to će doći s vremenom. Borba između Jirija i mene ima smisla, a pobjednik neka napadne titulu.

Srpski borac je naglasio kako je već analizirao svoj potencijalnog suparnika, a UFC-u je već i predložio datum za kada bi se ta borba mogla dogoditi.

– Agresivan je i stalno napada, kod njega nisam vidio toliko grapplinga i hrvanja. Ima neobičan stil koji mi savršeno odgovara. Natjerao bih ga da plati za svaku pogrešku iako ih ne radi mnogo. No uhvatim li ga u pravom trenutku mogao bih ga nokautirati. Zadnjih godina mnogo vježbam grappling i hrvanje, tu je moja prednost – podvukao je Aleksandar Rakić i zaključio:

– Bilo bi sjajno kada bi UFC organizirao tu borbu i uvrstio je na program na kojoj je meč između Jana i Glovera. Oko Jirija je nastalo puno ‘hypea’, jer je odradio vrlo dobar posao. Ali netko mora zaustaviti taj ‘hype’.

Jan Blachowicz (28-8) će pojas UFC-ova prvaka u poluteškoj kategoriji braniti 4. rujna protiv Glovera Teixeire (32-7).

Odgovori

Back to top button