Boks

Luka Pratljačić nokautirao Dilana Prašovića i izborio polufinale EP-a

Osječki div, superteškaš LUKA PRATLJAČIĆ (26) trijumfom u četvrtfinalu osigurao je mjesto na postolju na Europskom prvenstvu u Beogradu, svoje prvo veliko europsko odličje, piše na Facebooku HBS-a.

Luka je s dosadašnja dva trijumfa u Beogradu osigurao i prvu medalju ikada s europskih prvenstava za svoj Osijek i sve Osječane koji su ga došli bodriti u velikom broju na tribine Dvorane Aleksandra Nikolića.

Luka je u četvrtfinalu prekidom u drugoj rundi, nokautom nakon razornog lijevog aperkata u tijelo, srušio Crnogorca Dilana Prašovića, boksača koji se posvetio profesionalnim nastupima i dosad je skupio 17 profi- mečeva.

Naš prvak dominantno je s 5:0 riješio prvu rundu, Crnogorac se povlačio i čuvao glavu od Lukine ljevice, a odmah početkom druge runde, sijevnuo je strašni aperkat u pleksus nakon kojeg se Prašović više nije mogao ustati.

Luka će se u polufinalu Europskog prvenstva boriti u četvrtak, 25. travnja protiv domaćeg favorita Dušana Veletića, prijatelja i sparing-,partnera koji ga je nedavno zaustavio na olimpijskim kvalifikacijama u Italiji.

U Beogradu slijedi prilika za veliki revanš!

Pratljačić se u prvoj borbi u Beogradu već revanširao Azerbajdžancu Abdullayevu i s impresivnom pobjedom nad Crnogorcem Prašovićem najavio pohod do najvišeg mjesta na Europskom prvenstvu.

Uz Luku Pratljačića koji je u nedjelju, 21. travnja osigurao medalju u superteškoj kategoriji na Europskom prvenstvu u Beogradu, u večernjem programu nastupila su još dvojica hrvatskih reprezentativaca.

FILIP POTUROVIĆ (Nova Gradiška) u osmini finala kategorije do 63,5 kg jednoglasnom odlukom u sve tri runde izgubio je protiv reprezentativca Rumunjske Roberta Eusebija Jitarua.

Naš predstavnik teško je pratio ritam brzog i energičnog Rumunja, a u trećoj rundi sutkinja u ringu dvaput mu je brojala.

PETAR KREŠIMIR KNEŽEVIĆ (Sveti Donat Zadar) u osmini finala do 71 kg jednoglasno je izgubio od Albanca Albana Beqirija.

Mladi Knežević nije uspio pronaći ritam i distancu za čvrstog Albanca koji je od prve runde održavao sigurnu bodovnu prednost.

Nakon eliminacijskih borbi u muškoj konkurenciji, Hrvatska ima osiguranu medalju LUKE PRATLJAČIĆA i još dva četvrtfinala – GABRIJEL VEOČIĆ I NIKICA RADONIĆ!

U ženskoj konkurenciji u ponedjeljak, 22. travnja startaju SARA BERAM i DEA BOLANČA (1/8 finala).

Odgovori

Back to top button