Taekwondo

Hrvatskoj sedam medalja na EP-u u EITF Taekwon-Dou, Slovenka Pia Zoja Glavnik najbolja seniorka

Kopar je pet dana bio domaćin Europskog prvenstva u tradicionalnom ITF Taekwon-Dou na kojem je nastupilo 749 natjecatelja iz 33 zemlje.

Na prvenstvu je nastupila i hrvatska reprezentacije, te polučila izvrsne rezultate – zlato, te po tri srebra i bronce.

Uzbudljivu natjecanje i atraktivne borbe mogli ste uživo pratiti na YouTube kanalu CroRing.

Hrvatska reprezentacija imala je 27 taekwondoaša i taekwondoašica, a koju su predvodili izbornik Branko Fibinger i trener Tomislav Ivas.

Zlato je u konkurenciji kadeta do 60 kg osvojio David Vretena, dok su srebrne bile Ana Nemarnik (kadetkinje, do 45 kg), Ana Jović (starija juniorka, do 58 kg) i Chiara Rytz (seniorke, iznad 77 kg).

Bronce su osvojile Zoa Vivoda Lucija Dundović (mlada juniorka, do 55 kg), Zoa Vivoda (starija juniorka, do 58 kg), te ekipa starije juniorke, sparing, u sastavu: Gea Seferagić Pliško, Anai Ražnjević, Ana Jović, Zoa Vivoda, Paola Dundović i Diana Jakovac.

– Na kraju Europskog prvenstva mogu reći da sam super zadovoljan. Krajnji rezultat ove mlade reprezentacije je sedam osvojenih medalja – naglasio je izbornik Branko Fibinger, a cijelu izjavu pogledajte ovdje:

Najuspješnije reprezentacije na prvenstvu bili su Grčka, Ukrajina i Bugarska. A među uspješnijim nacionalnim vrstama bila je domaćin Slovenija.

Naši zapadni susjedi natjecanje su završili na šestom mjestu sa šest zlata, osam srebra i pet bronci.

Prvaci postali su Pia Zoja Glavnik (seniorka, do 52 kg), koja je izabrana za najbolju seniorku EP-a, te Staša Lipnik (seniorka, do 72 kg), Tadeja Sušec (mlađa juniorka, do 50 kg), Saša Sirše (veteranka 35-44 g., iznad 74 kg), Ana Jan (forme, crni pas I.dan), Mirza Čuskić (crni pojas III. dan).

– Za nama je pet kvalitetnih dana na sedam borilišta u Kopru, Vidjeli smo strašno kvalitetan tradicionalan, EITF Taekwon-Do, i kvalitetu nekih zemalja koja odskaču od drugih. Činjenica je da se i neke zemlje koje su do sada bile nekako u zapećku polako približavaju kvalitetom i na kraju osvajaju medalje što je jako važno za razvoj Taekwon-Doa u Europi – kazao je predsjednik Hrvatskog Tradicionalnog ITF Taekwon-Do Saveza Nenad Seferagić, a njegovu izjavu pogledajte u videu:

CroRing nastavlja popularizaciju amaterskog borilačkog sporta, a natjecanja ćemo uživo pratiti putem našeg YouTube kanala.

A da biste mogli pravovremeno dobiti informacije o nekim budućim prijenosima, pozivamo Vas da se pretplatite na kanal.

Pretplata je besplatna i anonimna, dovoljan je jedan klik na ‘PRETPLATI ME’ na YouTube kanalu CroRing.

Pogledajte i galeriju s Europskog prvenstva:

Odgovori

Back to top button