Boks

Luka Plantić bori se 19. veljače protiv Gearda Ajetovića u Hamburgu!

Olimpijac Luka Plantić (25) proteklih je mjesec dana proveo u Miamiju na Floridi u profi-kampu poznatog kubanskog trenera Pedra Diaza, piše na službenoj stranici HBS-a.

Trebao se boriti 11. veljače na profi-spektaklu u Miamiju protiv Argentinca Abela Adriasa Nikolasa, no suparnik je dan prije meča otkazao nastup zbog bolesti, a organizatori nisu uspjeli pronaći zamjenu u zadnji tren.

Na istoj priredbi nastupio je Plantićev sparing-partner Branimir Malenica i pobijedio iskusnog Amerikanca Patricka Pierrea nokautom u drugoj rundi.

Luki Plantiću otvorila se nova mogućnost za povratak u profi-ring ove subote, 19. veljače 2022. u Hamburgu. Na vrlo jakoj priredbi Universum Box Fight Night uz pomoć menadžera Ivana Dijakovića, Plantić će se u poluteškoj kategoriji do 82 kg boriti protiv iskusnog profi-borca iz Srbije Gearda Ajetovića (40).

Ajetović je bio olimpijac još 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sydneyu i iza sebe ima vrlo bogatu profi-karijeru koju je većinom proveo u Engleskoj – u 58 profesionalnih mečeva ima omjer od 31 pobjede (16 nokautima), 25 poraza i dva neodlučena ishoda. Nikad nije izgubio nokautom!

Na istoj profi-priredbi Universum Box-Promotiona na kojoj će se Plantić boriti s Ajetovićem, zakazane su dvije borbe za WBC titule u teškoj kategoriji (Zhan Kossobutskiy – Johann Duhaupas i Jose Larduet – Dušan Veletić).

Plantić je već danas otputovao za Hamburg, a u kutu će ga u subotu navečer voditi stalni trener iz Solina, Tomislav Bašić.

Odgovori

Back to top button