Boks

Lovro Pavčec osigurao prvu medalju za Hrvatsku na Europskom prvenstvu ml. seniora u Erevanu

Kapetan hrvatske reprezentacije na EP-u mlađih seniora, superteškaš LOVRO PAVČEC osigurao je pobjedom u 1/4 finalu Europskog prvenstva mlađih seniora u kategoriji +92 kg prvu medalju za Hrvatsku u Erevanu (Armenija) piše na službenoj stranici HBS-a.

Super Lovro u iscrpljujućem, teškom i dramatičnom meču za medalju pobijedio je Rumunja Stefana Moisea podijeljenom odlukom sudaca!

Presudilo je brojanje Rumunju u trećoj rundi, nakon što je sijevnuo ubojiti Lovrin polukroše-aperkat iz klinča kojim je uzdrmao Moisea.

Rumunj je otpočetka nametnuo prljavi stil borbe, zaletavao se spuštene glave prema Pavčecu i onda okretao leđa, ili hvatao našeg boksača u stisak i branio se na sve načine od razornih Lovrinih bombi.

Rumunj za svoju opstrukciju nije dobio javnu opomenu, premda je zaslužio barem jednu u prve dvije runde.

Prvu rundu suci su bodovali u korist Rumunja koji se nošen navijanjem osjećao kao na domaćem ringu u Erevanu, a nekoliko energičnih prilazaka i kombinacija po Pavčecovom gardu suci su bodovali u njegovu korist.

U drugoj rundi Lovro je prisilio Moisea na uzmak koji je sve češće tražio izlaz na sve načine, okretanjem leđa ili držanjem, spuštanjem glave, bacanjem gume i u odlučujuću treću rundu ušli su potpuno bodovno poravnati.

U trećoj je konačno sjeo pravi Lovrin udarac koji je i presudio meč.

Lovro Pavčec (Nokaut Zagreb) dosad je osvojio srebro na kadetskom EP-u i juniorsku broncu lani na EP-u u Bugarskoj!

Za finale borit će se protiv domaćeg nokautera, Armenca Alberta Harutyunyana koji je u prvoj rundi nokautom riješio meč protiv predstavnika Moldavije!

Prvog dana mečeva na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Erevanu nastupila su još dvojica hrvatskih reprezentativaca, a Puljanin ANTHONY MIRKOVIĆ (do 86 kg) morao je predati meč jer se zbog zdravstvenih problema (spuštena kila) uoči borbe našao u bolnici.

Drugi Puljanin LUIGI ŠALOV u poluteškoj kategoriji do 80 kg jednoglasnom je odlukom izgubio meč 1/8 finala EP-a od najboljeg crnogorskog mladog boksača koji je osvajao i europske medalje, Mirka Šarčevića.

Stasiti Puljanin pokušao je iskoristiti prednost u visini i dužini ruku i držati na distanci Crnogorca, a iskusniji i okretniji Šarčević bio je konkretniji i opasnije prijetio zadnjom ljevicom iz kontragarda, te dobio uvjerljivo prve dvije runde i stekao nedostižnu bodovnu prednost.

Šalov je otvorenije napao u trećoj rundi, plasirao nekoliko vrlo dobrih direkata i nije dozvolio opuštanje Crnogorcu čija zaslužena pobjeda nije bila ugrožena.

Još jedan debitant, Zadranin LUKA BUKVIĆ izgubio je prekidom u trećoj rundi, samo 30 sekundi prije završnog udarca gonga, meč 1/16 finala u kategoriji do 67 kg od favorita, Rusa Alekseja Gukova – višeg, tehnički školovanog, okretnijeg i s dužim rukama bržeg suparnika. Bukviću je samo 30 prije kraja pokazano brojanje i nepotrebni kraj meča u finišu, jer bodovno pobjeda Gukova nije bila upitna.

Drugog dana na EP-u mlađih seniora, u srijedu 26. travnja borit će se Osječanin LUKA TOLJ u 1/8 finala srednje kategorije do 75 kg protiv reprezentativca Srbije Adama Krstovića.

Odgovori

Back to top button