Boks

George Foreman ističe kako se ta borba mora sada dogovoriti: Drugi mečevi nisu toliko važni

Boksački velikan George Foreman (74) tijekom karijere se borio se protiv istinskih legendi Muhammadom Alijem, Joeom Frazierom, Kenom Nortonom i Ronom Lyleom. Otišao je u mirovinu 1977. kao 28-godišnjak i s omjerom 45-2.

Međutim, deset godina kasnije, Foreman se vratio u ring i napravio jedan od najvećih povrataka u sportskoj povijesti.

Boksao je još godinama, a 1994. je pobjedom protiv Michaela Moorera postao najstariji prvak teške kategorije. Veliki George imao je tada 45 godina.

Foreman je ovih dana izjavio kako se jedan boksački meč mora organizirati. Za njega je u ovom trenutku važna jedino borba između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue.

– Nije rijetkost da se neki boksač ne želi boriti nekog i u tome ne vidim ništa loše. Prirodno je da nas netko može plašiti. Kada sam se vratio borbama znao sam da moram biti još bolji boksač nego što sam bio, ali isto tako i dobar menadžer. Morao sam tražiti najbolje borbe u pravo vrijeme, sada to mnogi menadžeri rade za svoje borce – kazao je George Foreman i nastavio:

– Sada shvaćamo što znači prava promocija, tada svi slavimo. Zavrti se velik novac što jamči i ogromnu zaradu. U ovom trenutku postoji samo jedna borba koja se mora dogovoriti, a to je okršaj između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue. Mnogi žele vidjeti taj dvoboj i to se mora organizirati, drugi mečevi nisu toliko važni.

>>> Pogledajte kako je na nedavnom državnom prvenstvu u savateu (combat) borac od 167 kg ispao iz ringa i umalo pao na sutkinju

Odgovori

Back to top button