Boks

Lennox Lewis prognozirao ishod moguće borbe između Furyja i Usyka: Dobar mali borac to može

Trenutačno nema naznaka kako bi se borba za ujedinjenje pojaseva prvaka teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka uskoro mogla dogovoriti.

No posljednji apsolutni boksački prvak teške kategorije Lennox Lewis prognozirao je ishod moguće borbe između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka.

Fury ima naslov WBC-ova prvaka, dok Usyk u svom vlasništvu ima WBA-ov, WBO-ov i IBF-ov pojas.

Ukrajinac je nedavno nokautom u devetoj rundi pobijedio Daniela Duboisa, dok Kralj Cigana sljedeći mjesec boks protiv Francisa Ngannoua.

Lewis je u zadnjem intervjuu otkrio tko bi po njemu imao prednost u mogućem meču za apsolutnog prvaka.

– Usyka se ne može podcijeniti. On je svjetski prvak teške kategorije koji još nema poraza – rekao je Lennox Lewis.

Skrenuo je pažnju Usykov način treniranja koji osim fizičkih radi i na mentalnim pripremama. Ali ističe kako bi Fury, s obzirom na svoju fizičku veličinu, imao ogromnu prednost pred Usykom koji se dosad nije borio s takvim protivnikom.

– Kada trenira za borbu, Usyk se odlično psihički i fizički pripremi. On u ring dolazi pobijediti, no sada ga ne bi čekao protivnik njegove visine – kazao je Lennox Lewis i dodao:

– Borio bi se protiv tipa koji ima 206 centimetara, boksa iz standardnog i iz kontra garda, a još se i odlično kreće u ringu. Ali uvijek kažem da dobar mali tip pobjeđuje dobrog velikog momka.

Odgovori

Back to top button