Boks

Roy Jones otkrio koji borac ima šanse protiv Terencea Crawforda: On je eksplozivan

Terence Crawford nesumnjivo je trenutačno jedan od najboljih boksača na svijetu. Neporaženi Amerikanac je nedavnom pobjedom nad Errolom Spenceom izborio 40. pobjedu u karijeri.

Također mu je to bio i 31. trijumf do kojeg je stigao nokautom, sunarodnjaka je završio u devetoj rundi.

Crawford je osim toga postao i apsolutni prvak u drugoj težinskoj kategoriji što je kruna njegove karijere.

Tridesetpetogodišnjem Terenceu ostalo je još nekoliko godina aktivnog boksa, pa se fanovi pitaju postoji li netko tko mu može zaprijeti.

Svjetski boksački prvak u više kategorija i član Kuće slavnih Roy Jones Jr. nedavno je izjavio kako bi jedan boksač mogao Crawfordu mogao stvoriti probleme.

Bio bi to meč ispod Terenceove trenutačne velter kategorije.

– Crawford… Trenutačno nema boksača koji bi ga mogao pobijediti, osim ako netko nije mnogo veći od njega. No kada bi se Terence Crawford i Gervonta Davis borili u kategoriji do 65,8 kilograma to bi bila prokleto dobra borba. Obojica imaju vrlo visok IQ, a Tank je vrlo eksplozivan. To je Tankova prednost koju Errol nije imao – rekao je Roy Jones Jr. i nastavio:

– I bez obzira na to što je Tank znatno manji od Crawforda, on bi Terenceovu prednost nadoknadio svojom eksplozivnošću. Pa ja sam do svojih uspjeha u karijeri stigao zbog toga što sam bio eksplozivan, a da to nisam imao, ne bih mogao pobjeđivati u svim tim kategorijama. Eksplozivnost drži ljude pod kontrolom.

Roy Jones Jr. je bivši svjetski prvak u četiri težinske kategorije i jedini boksač koji je profesionalnu karijeru počeo u supervelteru, a na kraju je uzeo naslov i u teškoj.

Tijekom karijere je imao 75 mečeva, izborio je 66 pobjeda od kojih 47 nokautom, ima i devet poraza.

Odgovori

Back to top button