Boks

Lennox Lewis iznio prognozu ishoda meča između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka

Legendarni britanski boksač teške kategorije Lennox Lewis dao je vrlo konkretnu prognozu ishoda borbe između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka koji će se 18. svibnja obračunati u Saudijskoj Arabiji.

Dugo iščekivani okršaj dvojice neporaženih teškaša bit će nakon 25 godina prvi dvoboj za apsolutnog prvaka kraljevske kategorije.

Naime, posljednji boksač koji je ujedinio pojaseve teške divizije bio je 1999. upravo Lennox Lewis, koji je sjajno čitao svoje protivnike, te ih razbijao snažnim udarcima.

Trenirao je pod vodstvom Mannyja Stewarda iz poznate Kronk Gym dvorane. Furyja trenutačno vodi Stewardov nećak Sugar Hill.

Upravo je on najzaslužniji za transformaciju Kralja Cigana u moćnog boksača, pretvorivši ga u mnogo agresivnijeg borca ​​koji koristi svoje prednost u prirodnoj veličini kako bi nadvlada protivnike.

Dokaz tome su dvije velike pobjede nad Deontayom Wilderom u njihovoj epskoj trilogiji, kao i nokauti protiv Dereka Chisore i Dilliana Whytea.

Usyk je sasvim drukčiji protivnik od svih dosadašnjih, jer se radi o vrlo okretnom boksaču sa sjajnim radom nogu i ogromnim boksačkim IQ-om.

Ukrajinac je bivši apsolutni prvak kruzer kategorije, dvaput je pobijedio Anthonyja Joshuu, te je lani u kolovozu nokautom protiv Daniela Duboisa obranio naslove svjetskog prvaka.

Lennox Lewis je uoči velikog obračuna prednost dao svom sunarodnjaku.

– Fury je visok, može boksati na obje noge, ima sjajnu tehniku i može se kretati naprijed-nazad. U današnje vrijeme teško je pobijediti većeg tipa. Kao što sam i ranije rekao, a to i ponavljam – veći borac je u prednosti. U ovom meču ne možete računati na Usyka, ako će pobjednika odlučivati suci tada će bodovi biti na strani Tysona Furyja – istaknuo je posljednji apsolutni prvak teške kategorije Lennox Lewis.

Odgovori

Back to top button