Boks

Frank Warren razočaran što su Mike Tyson i Jake Paul dogovorili profesionalnu borbu

Poznati boksački promotor Frank Warren izrazio je zabrinutost što će se nadolazeća borba između Mikea Tysona i Jakea Paula, koja se 20. srpnja održava u Dallasu, voditi kao profesionalno natjecanje.

Obojica će se boriti u tradicionalnim boksačkim rukavicama od 10 unci i obojica će nositi štitnik za glavu, a ishod meča bit će upisan u profesionalni omjer.

Iron Mike je bio jedan od najopakijih boksača svoje generacije. I dalje je najmlađi prvak u teškoj kategoriji, ali sada ima 57 godina, a prate ga i zdravstveni problem.

Od posljednjeg profesionalnog meča prošlo je 19 godina i od tada je imao samo jednu ekshibicijsku borbu protiv Roya Jonesa Jr.-a u studenom 2020. godine.

Youtuber Jake Paul je 30 godina mlađi i trenutačno spremniji borac, koji je bez obzira na manje iskustva u posljednje vrijeme mnogo aktivniji u ringu.

Promotor Frank Warren je u jednom 90-ima promovirao borbu protiv Tysona u Ujedinjenom Kraljevstvu, a sada se osvrnuo na njegov povratak.

– Veliki sam obožavatelj Jakea Paula kao promotora, on je vrlo pametan momak. Vidimo kako žele stvoriti interes javnosti za taj meč i zaraditi novac, ali moramo shvatiti kako će Mike Tyson uskoro imati 58 godina i ne bi se trebao boriti. Vrlo je jednostavno – kazao je Frank Warren, pa nastavio:

– Možda bi bilo u redu da je to ekshibicijska borba, ali dobri stari Teksas dopustio je 58-godišnjaku da se bori, s time se ne mogu složiti. Nema se tu ništa više dodati, svatko tko je barem malo pametan shvatit će da je to smiješno.

Odgovori

Back to top button