Karate

Eme Sgardelli u finalu Europskog prvenstva: Ovo je nestvarno

Nakon teškaša Anđela Kvesića (preko 84 kg) i srednjaša Ivana Martinca (do 75 kg), Hrvatska je dobila trećeg finalista karataškog Prvenstva Europe, pomalo neočekivanog u liku i djelu 20-godišnje Riječanke Eme Sgardelli, piše Večernji list.

A ona je nanizala Turkinju Kucukoglu (7:2), Francuskinju Bonnard (2:1) i u polufinalu Ukrajinku Palaševsku (2:1).

– Za mene je ovo nestvarno. Nikad u životu nisam imala ovakav osjećaj. Još ne mogu vjerovati da sam ušla u finale seniorskog Prvenstva Europe. Ovo je za mene puno emocija, previše – kazivala je presretna Sgardelli koja je prije dvije godine ostala bez medalje najavivši već tada da je samo pitanje velikog natjecanja na kojem će se i ovo dogoditi.

Nadahnut dan imao je i Boran Berak u kategoriji do 67 kilograma koji se pridružio Ivanu Kvesiću (84 kg) u društvu onih koji će se u subotu boriti za broncu. A na tom putu, srčanom Riječaninu prepreku će predstavljati Grk Baliotis.

– U subotu ću biti na razini zadatka i nadam se osvojiti svoju prvu seniorsku medalju. Ova je prva od mnogih koje će uslijediti. Ovo je moj sport, ovo je moja zemlja i neću stati dok sve ne osvojim i uzmem ono što mi pripada. Ne zadovoljavaju me medalje, želim naslove i ovo je novi početak za mene po pitanju velikih natjecanja i borbi za medalje – kazao je Berak koji je eliminirao Ukrajinca Paka (8:3), Danca Kjaerbola (3:1) i Bošnjaka Grabusa (9:0) da bi u polufinalu izgubio od Crnogorca Nenada Dulovića (3:6).

Zadarska finala natjecanja po kategorijama održat će se u subotu a Hrvatska će tog dana biti u prilici osvojiti tri europska zlata ali i dvije bronce. Organizatori se stoga nadaju da će u zadarskom Višnjiku tom prigodom hrvatski karataši i karatašice imati snažnu podršku s tribina.

Odgovori

Back to top button