Boks

Korak bliže spektaklu! Joshua potpisao ugovor, još se čeka Fury

Čini se kako je učinjen prvi korak prema boksačkom spektaklu za apsolutnog prvaka svijeta između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja. Naime, glavni organizator meča Eddie Hearn je izjavio kako je Joshua potpisao ugovor te se još čeka potpis Kralja Cigana.

– Još čekamo njihov potpis. Previše je ljudi s Furyjeve strane koji trebaju potpisati, s naše je to puno jednostavnije. Kad smo dogovorili sve uvjete, rekli smo im da se poslože, prođu kroz sve strane i potpišu, nakon čega smo spremni nastaviti. To je trajalo dulje nego što smo očekivali, no razgovarao sam s ljudima iz Furyjeva tima i rekli su mi da bi sve trebalo biti riješeno za dan ili dva – kazao je Eddie Hearn, koji je inače i Joshuin promotor.

Prvi meč trebao bi se dogoditi u lipnju, a drugi nešto kasnije. U svakom slučaju ove nas godine čekaju dva velika okršaja. Vlasnik Matchroom i Joshuin promotor je istaknuo kako su se pregovori odužili jer nije bilo lako sastaviti ugovor.

– Mnogi s Furyjeve strane traže svoj dio zarade, dok je s naše to bilo mnogo jednostavnije. Ne znam kakav imaju dogovor u suparničkom timu, a to nas i ne zanima. Mi smo spremni i čekamo njihove potpise – dodao je Eddie Hearn.

Tek kada ugovori budu potpisani krenut će se tražiti mjesto održavanja priredbi i odrediti točan datum. kao domaćin priredbe ističe se Saudijska Arabija, a navodno su bogati šeici već Hearnu poslali neke ponude. Navodno su spremni uložiti 200 milijuna dolara vlastitih sredstava samo kako bi se kod njih organizirao taj veliki boksački spektakl za ujedinjenje titula.

Odgovori

Back to top button