Boks

Kinez Zhilei Zhang tražio još malo vremena kako bi odlučio želi li se boriti protiv Filipa Hrgovića

Hrvatski teškaš Filip Hrgović i dalje traži protivnika u eliminacijskom meču za IBF-ova izazivača.

Jedan od njegovih promotora Kalle Sauerland pokušao je objasniti hoće li hrvatski boksač uskoro dobiti protivnika.

– Ne znam zašto Ortiz ili Parker ne žele prihvatiti meč protiv Hrgovića koji dosad nije imao pravu borbu. Pa on je brončani olimpijac. Ali, znaju što je radio, znaju kakav je bio u WSB ligi i sada su preplašeni, to još nisam vidio. Govore kako nitko ne zna tko je Hrgović, ali mene u svakom intervjuu pitaju za Hrgovića. Pravila se moraju mijenjati, jer ovo ispada smiješno za boks i za IBF-ovu ljestvicu – kaže Kalle Sauerland i dodaje:

– Sustav rangiranja je tu da bi se pronašlo izazivača i da se nešto pokrene u kategoriji. Prije godinu dana IBF je odlučio da se netko mora boriti protiv Hrgovića, a mi godinu dana kasnije nemamo nikoga. Razumijem one boksače koji imaju obveze i ne mogu prihvatiti borbu, ali ostale treba kazniti. Svatko tko odbije takvu borbu trebao bi biti uklonjen s ljestvice barem na godinu dana. Taj poredak bi trebao nešto pokazivati, barem da se zna koliko je neki boksač blizu mjesta izazivača.

Početkom godine IBF-ovu ponudu su odbili Luis Ortiz i Joseph Parker, potom je Tony Yoka morao odustati, jer ima dogovoren meč protiv Marina Bakolea.

Joe Joyce ne može prihvatiti borbu, jer se i on oporavlja od ozljede, a Agit Kabayel ima također dogovorenu borbu protiv Marca Hucka.

Sljedeći koji će dobiti IBF-ov poziv su Demsey McKean i Zhilei Zhang.

– Stigli smo do iduća dva boksača, Australca Demseya McKeana i Kineza Zhielija Zhanga. Od ljudi oko Zhanga smo čuli kako će on prihvatiti borbu i sve uvjete. Nakon što mu je stiglo pismo, Zhang je tražio još 24 sata duži rok da bi se pismo prevelo na kineski. Ne znam postoji li kineska riječ za Filip Hrgović, ali tu je njegov promotor Eddie Hearn koji mu to može prevesti, on je jako dobar u kineskom – istaknuo je Kalle Sauerland i dometnuo:

– U tom pismu ima samo jedna rečenica: ‘Želite li se boriti protiv Filipa Hrgovića, imate 72 sata za odgovor’? Vjerujem da će prihvatiti borbu i da ćemo uskoro dogovoriti meč. Ne zabrinjava me što je tražio još malo vremena, ostali su već prvog dana odbili meč. No, ne znam što je s Demseyem McKeanom. Kao da svi čekaju laganu borbu u kojoj mogu zaraditi i plaše se meča protiv Filipa. No budu li ga svi odbili, tražit ćemo da bez borbe postane obvezni izazivač.

Odgovori

Back to top button