MMA

Kujundžić pobijedio Vičića prekidom u prvoj minuti, Brkan gušenjem svladao Šafrana

U pulskom Domu sportova Mate Parlov održano je šesto izdanje borilačke Gladiator Fight Night priredbe.

U glavnoj borbi Mladen Kujundžić je nakon samo 50 sekundi serijom teških udaraca stigao do prekida i pobjede nad Ivanom Vičićem iz Srbije.

Mladen iza sebe ima bogato iskustvo u kickboxingu, ali posljednjih godina želi svoje znanje okušati i u slobodnoj borbi.

Ilija Brkan je gušenjem svladao Luku Šafrana u prvoj rundi, dok je Tonči Peruško prekidom, također u prvoj rundi, pobijedio Ivicu Trogrlića.

U prvom dijelu večeri borci pulskog Trojana upisali su pobjedu i poraz. Mlada Matea Josipović sjajnu je krenula u MMA karijeru, pobjedu pred svojim navijačima mlada borkinja s Verude svladala je iskusnu Nikolinu Katić iz Belišća. Erik Pletikos nije uspio nastaviti pobjednički niz, njega je borbom u parteru svladao kroz tri runde slovenski borac, piše glas Istre.

Prva je od pulskih predstavnika Trojana u kavez izašla mlada Matea Josipović, koja je za protivnicu imala iskusnu Nikolinu Katić iz Belišća. Mada i viša Josipović na početku nije koristila duže ruke i noge, kao da je trema prve borbe učinila svoje, ali kad je jednom povezala seriju udaraca u kutu i digla dvoranu na noge, činilo se da je prvu rundu ipak osvojila.

U drugoj rundi Josipović je novom serijom udaraca i koljenima u tijelo čak u jednom trenutku natjerala Katić na bijeg po ringu, da bi u trećoj rundi Josipović ponovno dobro počela, ali potom pala u podređenu ulogu u parteru, kako je borba i okončana.

Suci su, pak, podiljenom odlukom, pobjedu dodijelili Matei Josipović, koja je tako svoju karijeru u kavezu započela pobjednički.

Odličan je osjećaj, ovo mi je veliko iskustvo i jako sam sretna zbog pobjede iako je došla podijeljenom odlukom sudaca, rekla je nakon borbe mlada borkinja s Verude

Nakon nje u kavez je ušao još jedan ‘trojanac’, Noel Perković, koji je za protivnika imao Slovenca s talijanskom adresom Domena Verglesa.

Slovenac je u ranoj fazi prve runde borbu prebacio u parter gdje je bio aktivniji i dominantniji. Čak i kada se Perković uspio osloboditi uslijedilo bi novo prebacivanje borbe u parter.

U drugoj rundi, nakon početnih razmjena udaraca Slovenac odmah brzo borbu seli u parter. U nekoliko navrata činilo se da će Perković preokrenuti situaciju u parteru, no otišlo se u treću rundu, gdje ponovno Vergles rano ruši pulskog borca i konstantnim udarcima skuplja poene kod sudaca, koji mu dodjeljuju pobjedu.

U borbi gorostasa u superteškoj kategoriji Riječanin Tiriel Luka Abramović pobijedio je Zagrepčanina Darka Svibena.

Nakon početnog ispitivanja u prvoj rundi, drugu je Sviben započeo teškim udarcem, što je samo razljutilo Abramovića koji uzvraća repertoarom udaraca i dolazi u dominantnu poziciju, a potom u borbi na nogama razbija protivnički gard, te ponovno dolazi u dominantnu poziciju i u parteru dominantno završava borbu na radost velikog broja svojih navijača u pulskoj dvorani.

Prije sam se bavio karateom i skijanjem, ali ovo mi dobro ide. Zahvaljujem se navijačima i prijateljima na podršci u pulskoj dvorani, poručio je Abramović nakon pobjede.

Prije ovih borbi održane su i tri uvodne, u kojima se vidjela dominacija Tonija Paraća iz Vinkovaca nad Riječaninom Patrikom Valenčićem, kojeg ni brojni navijači nisu uspjeli pokrenuti u otvorenoj borbi pa je sudačka odluka bila jednoglasna.

Potom je Talijan Tommaso Ferronato u sredinom druge runde slavio prekidom nad Zagrepčaninom Markosom Jakovićem, nakon što je bolje reagirao na borbu u parteru.

Prekid je bio i u trećoj rundi dvoboja između Zagrepčanina Blaža Ivkovića i Nikole Jankovića iz Belišća, gdje su borci sve tri runde proveli u parteru. Na koncu je Blaž, nošen podrškom brojnih navijača, stigao do pobjede.

Rezultati, Gladiator Fight Night 6 priredbe:

Mladen Kujundžić def. Ivan Vičić – TKO, 1. runda)
Ilija Brkan def. Luka Šafran – Submission (RNC), 1. runda
Tonči Peruško def. Ivica Trogrlić – TKO, 1.runda

Patrik Jerković def. Erik Pletikos – Submission (Armbar), 1.runda
Vergles Domen def Noel Perković – jednoglasna odluka sudaca
Tiriel Luka Abramović – Darko Sviben – TKO, 2. runda
Matea Josipović def, Nikolina Katić – sudačka odluka
Blaž Ivković def. Nikola Janković – Submission (RNC), 3.runda
Tomaso Feronato def Markos Jaković – TKO, 2.runda
Toni Parač def. Patrik Valenčić – jednoglasna sudačka odluka

Odgovori

Back to top button