Boks

Joe Joyce bi se vrlo rado borio protiv Tysona Furyja

Nakon što su propali pregovori za meč između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, boksački svijet sada zanima tko bi mogli biti njihovi sljedeći protivnici.

Za Usyka je manje-više sigurno da će se boriti protiv Daniela Duboisa, vlasnika WBA (Regular) naslova i sljedećeg obveznog izazivača.

No ne bude li Britanac spreman za meč (lani je ozlijedio koljeno u meču protiv Kevina Lerene) tada bi u igru mogli uskočiti izazivači prema IBF-u ili WBO-u.

Prvi na IBF-ovoj ljestvici izazivača je naš Filip Hrgović, dok je privremeni prvak prema WBO-u Joe Joyce.

I Fury ima nekoliko zanimljivih ponuda, spominju se Anthony Joshua, Andy Ruiz, Deontay Wilder, a jedan od mogućih kandidata je i Joe Joyce.

– Odmah bih bio spreman boriti se protiv Furyja – kazao je Joe Joyce i nastavio:

– No imam dogovorenu borbu protiv Zhanga i to je velika borba. Prvo moram to riješiti. I Fury je rekao da se želi protiv mene ne bude li se dogovorio s Usykom. No prvo moram prebiti velikog Zhanga.

Britanac smatra kako ne bi bio problem organizirati meč sa sunarodnjakom.

– Obojica radimo s Frankom Warrenom. Fury je izjavio kako se želi boriti protiv mene, a mislim da je to odlična borba. Ljude to zanima – rekao je Joe Joyce, te istaknuo kako mu je važno da napreduje u karijeri:

– Izvlačim najbolje iz nje. Nadam se da ću uskoro imati nekoliko velikih borbi. Ponekad te neke stvari razočaraju, a onda se dogodi nešto neočekivano. Zato sada kažem, spreman sam za meč protiv Furyja.

Odgovori

Back to top button