Boks

Joshua sumnja u iskrenost Furyja: Ako je Usyku nudio 30 posto, kakvu ću tek ja ponudu dobiti

Bivši svjetski prvak Anthony Joshua u subotu se u londonskoj O2 Areni vraća u ring nakon dva poraza u nizu.

Britanski boksač se nada kako bi u meču protiv Jermainea Franklina trebao vratiti samopouzdanje koje mu je važno za nastavak karijeri.

Joshua se nada kako je spreman ponovno napasti vrh i boriti se protiv najvećih boraca teške kategorije.

A kako su nedavno propali pregovori oko borbe za ujedinjenje naslova između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, ponovno se zakotrljala priča o mogućem okršaju između Kralja Cigana i Joshue.

Promotor Eddie Hearn je istaknuo kako je AJ spreman za taj meč, a i njegov kolega Frank Warren je prije nekoliko dana izjavio kako je dvoboj između Tysona i Anthonyja veći od onog koju su željeli dogovoriti s Usykom.

– Već smo u prosincu razgovarali o mogućem meču između Furyja i Joshue. Tada smo se dogovorili kako bi se zaradu dijelila 60-40 u Furyjevu korist. Vjerujem kako ćemo lako dogovoriti tu borbu koja bi u Velikoj Britaniji mila mnogo zanimljivija nego meč protiv Usyka – kazao je Eddie Hearn i nekako se složio s Warrenom.

No Joshua sumnja u Furyjevu iskrenost, te ga brine koliki bi postotak od zarade tražio Kralj Cigana.

– Nisam siguran da će ta podjela na kraju biti 60-40. Ako je Usyku nudio 30 posto honorara ne mogu ni zamisliti kakvu ću ponudu ja dobiti. A oni su trebali boksati za ujedinjenje titula. No vidjet ćemo hoće li do tog meča uopće doći, ja tu borbu želim svim srcem – rekao je Anthony Joshua.

Odgovori

Back to top button