Boks

Hrgovićev menadžer otkrio kako bi Filip uskoro trebao saznati ime svog sljedećeg protivnika

Nedavno je izjava Johna Furyja, oca WBC-ova prvaka Tysona Furyja, zagolicala maštu hrvatskim navijačima.

Naime, u jednom razgovoru je spomenuo kako bi jedan od Tysonovih potencijalnih protivnika mogao biti hrvatski teškaš Filip Hrgović.

No njegov menadžer Željko Karajica je u razgovoru za Večernji list otkrio o čemu se zapravo radi. I što je Hrgović neki dan radio u Londonu?

– Filip je u Londonu bio turistički i nije dogovarao meč s Furyjem. Uostalom, bio je nedavno i u Klagenfurtu, na finalu Europske lige u američkom nogometu – kazao je Željko Karajica.

Zašto je Furyjev otac spominjao Hrgovićevo ime u kontekstu mogućeg sljedećeg suparnika njegova sina?

– To su izjave “između vremena”, one u kojima se olako nabacuju imena bez da iza toga stoji neki konkretan razgovor.

Bi li to za Hrgovića to uopće bila pametna opcija da pristane na tu borbu u ovom trenutku svoje karijere kada ispred sebe ima još nekoliko stuba u pokušaju penjanja na vrh na kojem stoluju Fury i Usyk?

– I to je pitanje za razmatranje. Nije svaka prilika prava prilika. No, to što se Filipovo ime spominje njemu neće škoditi. Štoviše, to je samo dokaz da ga se smatra vrlo ozbiljnim kandidatom za najviša postignuća.

A baš to je za hrvatskog borca kazao i Fury opisavši ga kao sjajnog borca koji bi u budućnosti mogao biti i svjetski prvak.

– To je samo jedna od niza Furyjevih izjava u kojoj se o Filipu izjašnjava vrlo pozitivno. A kada netko takav takvo što kaže za vas to znači da se na jako dobrom putu. No, to ide uz njihov odnos koji još nije rivalski. Naime, njima se putevi još nisu ukrižali, oni se nigdje nisu sukobili.

Ima tu još nešto, dodao je Karajica:

– Nakon što je Filip izborio status prvog izazivača svjetskog prvaka po IBF federaciji, on će sada biti u većini kombinacija. Nekad manje, nekad više. Što god vrijeme bude odmicalo bit će sve više takvih razgovora. Kao što će se spominjati i ime Joe Joycea koji je nokautiravši Josepha Parkera postao privremeni WBO-ov prvak. Da Yoka nije izgubio od Bakolea i njegovo ime bi bilo u opticaju, no on je sada izgubio korak.

Hrgovićev meč protiv Furyja, ovog časa, imao bi smisla jedino kada bi mu IBF obećao zaštititi status prvog izazivača kod njihova prvaka.

– Nema tu takvog pravila i ako izgubiš borbu gubiš i status. Teško mi je vjerovati da bi se federacije dogovorile i da bi napravile iznimku.

Kakve bi izglede Filip imao da napravi Furyju ono što je svojedobno Andy Ruiz učinio Joshui kojeg je iznenadio i detronizirao.

– S kim god bi Filip boksao on bi uvijek imao priliku, bilo da je to Fury ili Joshua. Ne zaboravite da je on pobijedio odličnog Zhanga u svom lošem danu no sa svakim novim protivnikom se karte nanovo miješaju.

A svog 16. protivnika u profesionalnom dijelu karijere Hrgović bi trebao imati u prosincu.

– Dogovaramo taj meč, no još nemamo potvrđeno ime. Treba nam još nekoliko dana. Moramo uskladiti priredbe, vidjeti što se na kojem kontinentu tada događa a mora odgovarati i protivnik. To ne može biti bilo tko već netko iz top 30 svjetskih teškaša. Sada svaka borba mora biti izazov, sa svakom se Filip mora razvijati – istaknuo je Željko Karajica u razgovoru za Večernji list.

Odgovori

Back to top button