Boks

Usyk razmišlja napustiti tešku kategoriju: Nije lako stalno jesti

Oleksandr Usyk otkriva kako razmišlja vratiti se u kruzer kategoriju. Ukrajinac ima dvije sjajne pobjede protiv Anthonyja Joshue u kojima je osvojio, a potom i obranio pojaseve WBA, WBO i IBF prvaka teške kategorije.

Nakon nedavnog trijumfom u Džedi istaknuo je kako želi boksati protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja za ujedinjenje naslova, ali tek dogodine.

To je pomalo naljutilo Kralja Cigana koji je odmah krenuo tražiti suparnika protiv koga bi se borio najkasnije do početka prosincu.

Dugo se pričalo kako bi Furyjev protivnik mogao biti Anthony Joshua, no vrlo je izgledno da se ta borba neće dogoditi.

Još se ne zna hoće li se Tyson boriti tog datuma i tko bi mu mogao biti protivnik.

A Usyk je ovih dana otkrio kako razmišlja o povratku u kruzer kategoriju u kojoj je osvojio sve pojaseve prvaka.

Ukrajinac ističe kako mu nije lako boriti se s teškašima, jer mora stalno jesti kako bi bio dovoljno velik za tešku kategoriju.

– Razmišljao sam o povratku u kruzer kategoriju i ponovno krenuti osvajati naslove svjetskog prvaka – rekao je Oleksandr Usyk i nastavio:

– Za teškaša morate stvarno biti teški i trebate mnogo jesti. Nije teško boriti se s tim divovima, ali stvarno nije lako stalno jesti. Sada mnogo više treniram nego kad sam bio u kruzeru, a posebno u kampovima. Morao sam preplivati ​​deset kilometara i vrijedno trenirati. Sada želim stati i odmoriti se. Teško je trenirati pola godine i biti odvojen od svoje obitelji.

Usyk je u srpnju 2018. trijumfom protiv Murata Gassieva ujedinio sve naslove (WBA (Super), WBC, IBF i WBO) u kruzer kategoriji, a u prosincu iste godine je obranio pojaseve nakon što je nokautom u osmoj rundi svladao Tonyja Bellewa.

Nakon toga je prešao u tešku kategoriju, te pobijedio Chazza Witherspoona i Dereka Chisoru, a onda je na red stigao Joshua.

Naslove u kruzeru trenutačno drže Arsen Goulamirian, Ilunga Makabu, Jai Opetaia i Lawrence Okolie.

Odgovori

Back to top button