Boks

Gabrijel Veočić u četvrtfinalu EP-a U-21, sjajna pobjeda Lea Cvetkovića

Gabrijel Veočić izborio je četvrtfinale Europskog prvenstva U-22 u Rosetu! Drugog dana natjecanja u Rosetu pobjedu je upisao i Leo Cvetković u poluteškoj kategoriji do 81 kg i to je bila treća pobjeda za Hrvatsku u tri nastupa (uz Petra Cetinića do 69 kg), piše na službenoj stranici HBS-a.

Naš prvak Veočić, četvrti nositelj u kategoriji do 75 kg u osmini finala EP-a pobijedio je bugarskog predstavnika Ramija Mofida Kiwana uvjerljivom, jednoglasnom odlukom sudaca 5:0!!!

Svih pet sudaca bodovalo je sve tri runde u korist boljeg i dominantnijeg Veočića!

Veočić je u svakoj rundi dobio prednost po 10:9 svih pet sudaca. Mladi Brođanin, s iskustvom osvajanja medalja na velikim međunarodnim prvenstvima u mlađim kategorijama, otpočetka je nametnuo svoj stil, uporno skupljao bodove kombinacijama udaraca i vješto izbjegavajući široke pokušaje bugarskog boksača, očito naturaliziranog Indijca.

Nakon uvjerljivo dobivene dvije runde, Gabrijel je u trećoj znalački sačuvao prednost, još je i povećao, a sigurno i sačuvao snagu i energiju za teški meč vrijedan medalje koji ga čeka već u četvrtfinalu – agresivni, brzi francuski boksač koji je isto tako jednoglasnom odlukom sudaca savladao nositelja Irca Dossena.

Veočić će u četvrtfinalu u ponedjeljak, u okršaju za medalju boksati protiv Francuza Morena Fendera.

Leo Cvetković u poluteškoj kategoriji do 81 kg pobijedio je Čeha Maxima Schejbala u osmini finala Europskog prvenstva U-22 u Rosetu s uvjerljivih 5:0 i plasirao se u osminu finala!

Leo je odboksao sjajan, bespoštedan meč, apsolutno dominirao u sve tri runde, a već u prvoj, nakon samo minute borbe, prisilio je Čeha na nokdaun i brojanje! U otvorenoj, žestokoj borbi, s puno obostranih razmjena udaraca, Cvetković je snažno pogađao češkog boksača, dobro zatvarao gard i još nekoliko puta opako pogodio Čeha lijevim i desnim krošeima. Suci su sve tri runde uvjerljivo bodovali u njegovu korist.

Leo će se u osmini finala boriti protiv trećeg nositelja Finca Nikite Nystadta

Uz Cvetkovića će u subotu u osmini finala Europskog prvenstva u Rosetu boksati i Diego Mamić u kategoriji do 60 kg i Petar Cetinić do 69 kg.

Odgovori

Back to top button