MMA

Weidman se nakon toliko godina napokon ispričao Andersonu Silvi

Američki MMA borac Chris Weidman oporavlja se teške ozljede koju je zadobio krajem travnja na UFC 261 priredbi. Bivši prvak srednje kategorije je nakon prvog ‘low kicka’ u 17 sekundi borbe protiv Uriaha Halla slomio potkoljenicu desne noge. Prevezen je u bolnicu i hitno operiran.

Njegova ozljeda podsjetila je na nezgodu Andersona Silve koji je na isti način također slomio noge 2013. godine upravo protiv Chrisa.

Tada su mnogi Weidmanu zamjerili što je burno slavio pobjedu bez obzira na bol koju je osjećao legendarni Brazilac. Nakon više od sedam godina to se isto dogodilo američkom borcu.

Weidman je odmah krenuo s rehabilitacijom i dva mjeseca kasnije već može hodati bez pomagala. Nekadašnji prvak pokrenuo je podcast ‘Won‘t back down’, a prvi gost bio je Anderson Silva.

– Nakon što sam slomio nogu prvo sam se sjetio tebe. Nisam mogao vjerovati, no odmah si mi pao na pamet. Sjećam se kad se isto to dogodilo tebi i nisam odmah bio svjestan, a onda sam čuo vrisak kao da netko umire. Tek tada sam shvatio što se dogodilo – prisjetio se Chris Weidman i dodao:

– Cijeli tjedan sam se osjećao sam loše. No kako je vrijeme prolazilo počinješ zaboravljati na sve to. Sada razumijem kroz kakvu si bol prolazio.

Amerikanac se nakon više od sedam i pol godina ispričao Brazilcu.

– To što mi se dogodilo pobudilo je mnogo veću empatiju prema tebi. Nikada ovo nisam rekao naglas, no dugo sam vremena namjeravao to učiniti. Želim ti se ispričati – istaknuo je Chris Weidman.

Anderson Silva je prihvatio ispriku, te potpuno razumijevanje kroz što je Chris prošao i što ga još čeka.

– Znaš, to sam ti već rekao u jednom razgovoru. Kada uđeš u oktogon i krene borbe, mnogo toga uopće nisi svjestan. Ulažeš svoju energiju, a razina adrenalina je visoka. Tvoja reakcija bila je normalna. Ne moraš se ispričavati, ljudi jednostavno ne razumiju što se događa u borilištu – zaključio je Anderson Silva.

Odgovori

Back to top button