Boks

Gabrijel Veočić protiv Bugarina Kiwana u borbi za zlato, Noa Ježek osvojio broncu

Gabrijel Veočić i Nikolina Ćaćić borit će se za zlato u finalnim borbama Europskog prvenstva U-22 u Poreču, a Noa Ježek je osvojio brončanu medalju, piše na službenoj stranici HBS-a.

Bravo za naše mlade boksačice i boksače, postigli su jedan od najvećih uspjeha hrvatskog boksa – tri medalje na Europskom prvenstvu U-22 – rezultat za duboki naklon i ponos.

Gabrijel Veočić, zlatni dečko iz Slavonskog Broda, borit će se u finalu za zlatnu medalju u srijedu, 23. ožujka 2022!

Protivnik za titulu europskog prvaka bit će mu Bugarin Rami Mofid Kiwan, boksač kojeg je u karijeri Veočić dosad triput pobjeđivao, između ostaloga i lani na Europskom prvenstvu U-22 u talijanskom Rosetu.

Gabrijel je u borbi za finale drugi put svladao Škota Sama Hickeya, ponovo podijeljenom odlukom sudaca 4:1, kao što je bilo u njihovom meču i lani na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

Škotu je pripala prva runda 3:2, Veočić je morao pojačati tempo i ritam udaraca u drugoj i dobio je tu rundu 3:2 za potpunu dramu, izjednačenost i neizvjesnost uoči treće runde.

Gabrijel je u finišu ubacio u još višu brzinu, uključio turbo-pogon i izdominirao u trećoj rundi, lomio Hickeya plesom i brzim ubitačnim pogocima koji su ostavili krvav trag na Hickeyom licu i tu rundu dobio sa sigurnih 5:0 za konačnih 4:1.

Škot Hickeya natjerao je Veočića na maksimalni angažman i Gabrijel je za pobjedu morao boksati svoj najbolji meč na EP-u u Poreču da bi izborio borbu za zlato!

Apsolutno zasluženo s tri velike pobjede Veočić će u finalu protiv Bugarina Kiwana jurišati po krunu i tron srednje kategorije do 22 godine u Europi.

Sve čestitke i duboki naklon Gabrijelu i ocu i treneru Peri Veočiću na koje su ponosni svi u Slavonskom Brodu i Hrvatskoj. Brođani su to pokazali i skupnim dolaskom u Poreč i navijanjem i punom podrškom svom ponosu Gabrijelu!

Gabrijelov prijašnji najljući suparnik u Hrvatskoj Noa Ježek zaustavljen je u polufinalu Europskog prvenstva U-22 u kategoriji do 71 kg nakon tri sjajne pobjede u Poreču.

Noa i trener Nikola Švalj (Titan Gym) slave brončano, sjajno europsko odličje, najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Noa Ježek u polufinalu je podijeljenom odlukom 4:1 izgubio od Velšanina Garana Crofta, u žestokom, izjednačenom meču od prve do posljednje minute u kojem su sve runde završile podijeljenim odlukama.

Noa je borbu vodio u svom stilu, pritiskao je Velšanina a viši i dužih ruku Garan Croft čekao je prave trenutke i plasirao kontre. Dočekao je trenutak u finišu druge runde kada je iskoristio djelić sekunde i Noin neoprez da bi mu plasirao gromoviti udarac za brojanje.

U brojnim razmjenama i tehnički čistom boksu, prednost je otišla na stranu Crofta, školovanog tehničara i pravog predstavnika britanske škole boksa!

Noa Ježek bio je vrhunski spreman za EP, u paklenom je ritmu odradio prethodna tri meča za sigurne pobjede nad Litavcem, Čehom i Poljakom, tako da mu je najteži meč s najkvalitetnijim suparnikom Velšaninom bio već četvrti u tjedan dana.

Ježek je postigao impresivni rezultat na Europskom prvenstvu, svrstao se među najbolje mlade europske boksače u kategoriji do 71 kg i apsolutno zasluženo primit će u srijedu, na dan finala na svečanom postolju svoje brončano odličje.

Bravo za Nou i trenera Nikolu Švalja, mogu biti ponosni na veliki uspjeh u Poreču i sjajnu europsku medalju za hrvatski boks.

Zanimljivo, u finalu će u dvije kategorije biti dva velška brata blizanca Croft, Garan i Ioan koji je to uspio u kategoriji do 67 kg.

Odgovori

Back to top button