Boks

Gabrijel Veočić osigurao medalju u Poljskoj i izborio Olimpijske igre, Marko Čalić izgubio

Najuspješniji hrvatski boksač i europski prvak U-22 GABRIJEL VEOČIĆ (22) osigurao je odličje na Europskim igrama i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine!

Nažalost, MARKO ČALIĆ nije uspio izboriti polufinale na turniru u Krakovu.

Gabrijel je u četvrtfinalu Europskih igara u Poljskoj u svom stilu, suvereno i s jednoglasnom odlukom 5:0 pobijedio Estonca Stivena Aasa, piše na Facebook stranici HBS-a.

Gabrijel je dominirao u sve tri runde, sve tri runde sigurno i dobio, svojim poznatim brzim plesom i nepredvidivim kretnjama potpuno slomio Estonca – pogađao ga je prednjim i zadnjim direktima, šokirao širokim aperkatima i sve riješio već nakon dvije runde.

Gabrijel je u vrhunskom stilu demonstrirao najvišu klasu na cijelom turniru u Krakovu pobjedama nad Bugarinom Nikolovom, Rumunjom Aradoaiejom i Estoncem Aasom.

Hrvatski boks zadržao je kontinuitet osvajanja odličja na 3 Europskim igrama (dosad ukupno tri bronce 2015. i 2019. godine) i zadržan je kontinuitet da ima predstavnika na Olimpijskim igrama.

Slavonski Brod ima prvaka Europe U-22 i olimpijca!

Za ulazak u finale i borbu za zlato na Europskim igrama u Krakovu, Gabrijel Veočić se bori protiv Azerbajdžanca Murata ALLAHVERDIYEVA koji je u žestokoj borbi svladao ljutitog suparnika iz Armenije Hakobyjana.

Najiskusniji hrvatski reprezentativac, teškaš MARKO ČALIĆ (35) ostao je bez polufinala do 92 kg na Europskim igrama i daljnje borbe za olimpijsku normu za Pariz.

Iskusni Puljanin u 1/4 finalu je podijeljenom odlukom 1:4 izgubio meč od mladog Irca JACKA MARLEYA nakon tri runde žestoke borbe u kojoj su teški udarci sijevali sa svih strana.

Čalić je u prvoj rundi prepustio inicijativu mladom Ircu koji pršti od energije, želio ga je kontrama poremetiti i izmoriti, no Marley uz čistu snagu i energiju, pokretniji je i brži od prethodnih suparnika i zna boksati.

U ravnopravnim razmjenama u izjednačenoj prvoj rundi suci su sa 4:1 dali prednost agresivnom stilu napadački orijentiranog Irca.

Marko je u drugoj rundi odlučio okrenuti tijek meča i zagospodariti ringom, ušao je u otvorenu borbu, a ni Irac nije popuštao i kad je druga runda sa 3:2 otišla na njegovu stranu, meč je bodovno praktički bio odlučen.

Naš prvak morao je u trećoj napasti svim silama za prekid i brojanje koji bi donijeli preokret, otvorenog garda upustio se u kreševo s Ircem i kad je Čalić primio gromoviti udarac za brojanje, sve je bilo odlučeno.

Čestitke Marku Čaliću i trenerima na odličnom nastupu na Europskim igrama, izborio je dvije sjajne pobjede nad Džemalom Bošnjakom (BiH) i Litavcem Urbonaviciusom, a u trećoj borbi nije uspio svladati i europskog prvaka U-22, odličnog Jacka Marleya iz vrhunske škole irskog boksa.

Odgovori

Back to top button