Boks

Malik Scott tvrdi kako će Deontay Wilder hladnokrvno nokautirati Andyja Ruiza

Wilderov trener Malik Scott ističe kako će Brončani bombarder, bude li dogovoren meč, bez problema pobijediti Andyja Ruiza Jr.-a.

Naime, američko-meksički boksač je zasad odbio Wilderovu ponudu za meč koji se planira održati ovog ljeta.

Ruizov otac otkriva kako žele ugovor po kojem bi se honorar dijelio 50-50, no Malik tvrdi kako Andy nije toliko vrijedan i da se stalno precjenjuje.

Wilderov tim je ponudio da se zarada dijeli 70-30 u korist bivšeg WBC-ovog prvaka.

Ne bude li se Ruiz uskoro predomislio, tada bi mu propala još jedna velika borba. Nedavno je i Tyson Fury bio zainteresiran za meč protiv Andyja.

Malik kaže da imaju druge opcije odustane li Ruiz od tog meča, a to će vjerojatno biti neki teškaš iz Top 10.

– Podjela honorara ne može biti 50-50, jer Andy ne vrijedi koliko misli – rekao je Malik Scott i nastavio:

– Fanovi žele vidjeti kako će Wilder otkinuti glavu Ruizu kao što je to učinio mnogim drugim borcima. A to se onda prodaje samo od sebe. Ali razumijem Andyja i ljude iz njegovog tima. Oni će pokušati izvući što više mogu iz tog meča.

Wilderov trener dodaje kako se Deontay uskoro sigurno vraća, a dogovaraju se još neke velike stvari.

– Uglavnom, ponudu smo poslali, a Andy je odgovorio na svoj način. No to je u redu, to mi se više sviđa nego da netko odmah prihvati, potpiše ugovor i kaže: ‘Učinimo to!’ – naglasio je Malik Scott i podvukao:

– A dogovorimo li borbu, ona sigurno neće doći do sudačke odluke. Ne znam u kojoj će se rundi dogoditi prekid, ali Andyju Ruizu se ne piše dobro. Doživjet će nešto s čime se još dosad nije susreo. Borit će se protiv najjačeg udarača u povijesti boksa. Wilder će ga hladnokrvno nokautirati!

Andy Ruiz Jr. je u dosadašnjoj karijeri izborio 35 pobjeda, a ima i dva poraza. Oba meča izgubio je sudačkom odlukom, protiv Josepha Parkera i Anthonyja Joshue.

A Deontay Wilder ima 43 pobjede, a u 42 je do trijumfa stigao nokatom. Ima još i dva poraza i remi, sva tri meča protiv Tysona Furyja.

Odgovori

Back to top button