Boks

Sara Beram ostala bez polufinala i plasmana na Igre u Parizu

Sara Beram (28) nije se uspjela plasirati u polufinale i osigurati medalju na Europskim igrama u Krakovu, te plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, piše na Facebook stranici HBS-a.

Sara je izgubila meč četvrtfinala od predstavnice Srbije, Ruskinje Natalije Šadrine (33) koja je dobila sudačkom odlukom 5:0, a Sara je dobila prvu i treću rundu – prvu sa 4:1, a treću sa 3:2, no to nije bilo dovoljno!?

Nije bilo dovoljno jer joj je sudac iz Kazahstana u drugoj rundi pokazao dvije javne opomene, oduzeo dva boda u ukupnom zbroju i presudio meč!

Kazahstanac u ringu samo je Sari ciljano dijelio opomene zbog držanja i guranja, premda je hrvački stil, s puno naslanjanja i zahvata nametnula snažnija i krupnija, iskusna Šadrina.

Ruskinja se na borbu s puno nasrtaja u klinčeve, guranja i pritiskanja u kojima je koristila svu svoju masu i snagu, opredijelila kako bi neutralizirala i sačuvala se od Sarinih brzih, nepredvidivih udaraca i na kraju je Sara platila svu cijenu za ‘prljavi boks’ kakav je nametnula Ruskinja.

Prvu rundu, kad je Sara spremno odgovorila na nasrtaje 33-godišnje Ruskinje vrlo dobrim kretanjem i brzim, preciznim udarcima, dobila je kod sudaca sa 4:1.

“Slučajno”, prednost je Ruskinji Šadrini dao samo sudac Uzbekistanac. A Kazahstanac u ringu onda je uzeo sve u svoje ruke – Rusija, Uzbekistan, Kazahstan…. nastavite niz.

U drugoj rundi Šadrina je pojačala pritisak i stisak, bilo je tu svega, od hrvačkih zahvata i bacanja, a Kazahstanac je s dvije javne opomene Sari prelomio meč i zapravo joj oduzeo pravo na pobjedu, medalju i plasman na Olimpijske igre.

U trećoj je Sara Beram izvukla maksimum, energično se izvlačila iz ruskog stiska, nemilice je serijama zasipala Šadrinu, a pritom se morala paziti da ne uleti u novo hrvanje i da sudac zbog treće javne opomene ne prekine meč.

Po svemu je jednoglasno trebala sa 5:0 dobili treću rundu i preokrenuti nemoguće, no bodovni suci iz Uzbekistana, Irana i Egipta pobrinuli su se da minus dva boda zbog javnih opomena na kraju budu dovoljni za prolazak Ruskinje koja je promijenila zastavu i nosi dres Srbije od 2021. godine.

Šteta za Saru, teško je zakinuta sudačkim odlukama u odlučnoj borbi za uspjeh karijere, medalju na Europskim igrama i plasman na Olimpijske igre, od pristranih sudaca, koji očito nisu slučajno izabrani da presuđuju baš u njihovom meču.

Čestitke Sari za nastup na Europskim igrama, dvije suverene pobjede i maksimum koji je pružila protiv Šadrine. Dala je sve koliko je bilo u njezinoj moći.

Odgovori

Back to top button