Boks

Furyjev trener ističe kako će izbor taktike biti vrlo važan za meč između Kralja Cigana i Usyka

Neporaženi svjetski prvaci teške kategorije Tyson Fury i Oleksandr Usyk boksat će 18. svibnja u Saudijskoj Arabiji u meču za ujedinjenje pojaseva.

Fury u ring donosi WBC-ov pojas, dok će Usyk na stol staviti WBA, IBF i WBO naslov. Pobjednik će postati apsolutni prvak divizije, prvi put nakon 25 godina kada je to bio Lennox Lewis.

Britanski teškaš morat će biti u najboljoj formi za borbu protiv Ukrajinca, baš kao što je bio 2015. kada je prvi put osvojio naslov svjetskog prvaka, a tada je nadjačao dugogodišnjeg svjetskog prvaka Vladimira Klička.

Kralj Cigana je ozbiljno zabrinuo svoje fanove blijedim izdanjem u listopadu prošle godine kada je podijeljenom odlukom sudaca svladao Francisa Ngannoua.

Kamerunac je oduševio u svom boksačkom debiju, a čak je jednom i rušio Furyja koji je na kraju ipak stigao do trijumfa i nastavio svoj pobjednički niz.

A njegov sljedeći protivnik je nekadašnji apsolutni prvak kruzer kategorije, koji je do prilike da se bori za ujedinjenje naslova u teškoj diviziji dobio nakon dvije pobjede protiv Anthonyja Joshue, a potom je nokautirao i Daniela Duboisa.

Furyjev trener Sugar Hill Steward ističe kako će taktika biti posebno važna želi li Kralj Cigana nadjačati Usyka.

– Razmišljao sam o svemu što se može dogoditi. Ne probudim se samo i kažem: ‘Oh, nokaut, i to je to’. Koristim mozak i mnogo razmišljam. Moram misliti na sve što bi se moglo i trebalo dogoditi. Želim to sve spojiti u jedan plan i učinim da sve funkcionira – rekao je Sugar Hill Steward i otkrio što ga se dojmilo kod Usyka:

– Impresionira me njegova sposobnost i želja za pobjedom. Nevjerojatno kako može stvoriti pobjedničku situaciju. Nije me briga hoće li sve nokautirati ili ne. On zna pobjeđivati. Zato Usyk još nije izgubio meč, kao i ni Tyson. To je ono što me zanima – dva mozga.

Odgovori

Back to top button