MMA

Georges St-Pierre vjeruje kako Whittaker može zaustaviti Chimaeva

Robert Whittaker (25-7) će svoj sljedeći nastup imati na UFC-ovoj priredbi koja će se 22. lipnja održati u Saudijskoj Arabiji.

Bivši prvak srednje kategorije borit će se u glavnom meču protiv neporaženog Khamzata Chimaeva koji ima 13 pobjeda u profesionalnoj karijeri.

Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena Georges St-Pierre nedavno se osvrnuo na dvije Whittakerove pobjede nad olimpijskim hrvačem Yoelom Romerom.

– Robert Whittaker je borac koji može zaustaviti Khamzata Chimaeva. Naime, Chimaeva možemo na neki način usporediti s Yoelom Romerom, sjajnim hrvačem. On je vrlo eksplozivan i moćan borac kojem je Whittaker stao na kraj. Dvaput ga je pobijedio. Dakle, ima vještine i sa svojim neobičnim stilom to isto može učiniti Chimaevu – istaknuo je Georges St-Pierre te, pa nastavio:

– Većina MMA boraca dolazi iz kickboxinga i muay thaija, a Whittaker se bavio karateom. Mislim da je zbog toga u prednosti. Whittaker odlično koristi karate vještine, majstor je u radu nogama i sjajno kontrolira udaljenost. No protiv Chimaev mora biti u najboljoj formi, jer Khamzat se ne dolazi igrati. Chimaev trenutačno djeluje nezaustavljivo.

Odgovori

Back to top button