Boks

Floyd Mayweather će za devet minuta boksačkog meča zaraditi 20 milijuna dolara

Floyd Mayweather se za nekoliko dana vraća u ring. Jedan od najboljih boksača na svijetu nastupit će 25. rujna na priredbi u Tokiju protiv domaćeg MMA borca Mikure Asakure.

Japancu će to biti prvi boksački meč u karijeri, a njihov ekshibicijski okršaj predvodit će Rizinovu priredbu. Borba će trajati samo tri runde i za to će vrijeme Mayweather odlično zaraditi.

Naime, neporaženi američki boksač bi za tih devet minuta trebao zaraditi dvadeset milijuna dolara, a nešto će dobiti i od prodanih PPV-a prijenosa.

Bit će to njegov drugi ekshibicijski meč ove godine, u svibnju je u Abu Dhabiju boksao protiv Dona Moorea.

– U svakoj minuti borbe zaradim nekoliko milijuna. Samo od ovog ekshibicijskom meča zaradit ću između 15 i 20 milijuna dolara, to je u redu. Devet minuta za dvadeset milijuna, nije loše – rekao je Floyd Mayweather, te je objasnio kako ekshibicijske borbe ne dogovara isključivo zbog zarade:

– Sada više putujem. Uvijek sam mnogo putovao, a sada mogu i zabavljati ljude širom svijeta. Ne mogu raditi prave borbe u Japanu, ali su sretni što me gledaju u ekshibicijskim mečevima. Oni to vole i žele vidjeti starog Mayweathera. Od tih ekshibicija mnogo zarađujem, ali ako bih počeo dobivati ozbiljne udarce, to više ne bih radio.

Dotaknuo se i moguće borbe protiv velike UFC-ove zvijezde Conora McGregora. Predložio je da se potencijalni meč održi na novom stadionu NFL momčadi Raidersa u Las Vegasu.

– Već smo razgovarali o iznosu koju ću dobiti i bit će to devet znamenki. Za Floyda Mayweathera moraš početi s barem 100 milijuna dolara – kazao je bivši svjetski prvak, te dodao kako ne zna hoće li to biti profesionalni ili ekshibicijski meč.

Odgovori

Back to top button