Boks

Warren dao Joshui rok do kraja tjedna da prihvati meč: Svi moraju shvatiti da je to Furyjev show

Furyjev promotor Frank Warren dao je Anthonyju Joshui rok za potpisivanje ugovora za borbu protiv Kralja Cigana.

Šef Queensberry promocije je izjavio kako se AJ do kraja tjedna mora izjasniti želi li tu borbu, jer Tyson Fury više ne može čekati.

Joshua i Fury trebali bi 3. prosinca međusobno boksati na Principality stadionu u Cardiffu, a obje strane pristale su na uvjete.

Furyju bi u tom meču pripala veća zarada u omjeru 60-40. U govoru se nalazi i klauzula o revanšu, a tada bi se zarada dijelila 50-50.

Warren ističe kako je ugovor prošlog tjedna poslan na Joshuinu adresu, ali još nisu primili nikakav odgovor. Sada je dao rok do kraja tjedna.

– Svi moraju shvatiti da je to show Tysona Furyja, on je teškaš broj jedan na svijetu – kazao je Frank Warren i nastavio:

– Njegov je naslov na stolu, a Joshua je trenutačno na šestom mjestu WBC-ove ljestvice i to je to. Tyson nudi priliku da se taj meč dogodi i ne vidim razlog zašto se taj meč ne bi dogovorio.

Istaknuo je i tko će biti jedini krivac ako ne dođe do meč.

– Ako iz bilo kojeg razloga propadne dogovor, onda to neće biti s naše strane. Ne mogu vjerovati da AJ, nakon što je izjavio da se želi boriti, sada od odustaje od tog meča. Dakle, potpiši ugovor – poručio je Frank Warren i dodao:

– Ostalo je malo vremena, do kraja tjedna mora odlučiti želi li tu borbu ili ne. Mi moramo krenuti dalje. Na njima je odluka. Mi nismo krivi ako taj meč propadne. Nemojte nas kriviti.

Posljednja prepreka koju treba svladati prije finalizacije posla je dogovoriti prava oko televizijskog prijenosa.

Oba promotora pokušat će se dogovoriti kako bi njihovi partneri (DAZN i BT Sport) bili zadovoljni. No pregovori se mogu nastaviti tek kada Joshua i Fury potpišu ugovor.

Odgovori

Back to top button