Boks

Filip Hrgović: Nakon toliko godina jako sam blizu ostvarenju svog sna

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović prošlog je vikenda izborio 16. pobjedu u karijeri protiv Demseyja McKeana.

Neporaženi 31-godišnji Zagrepčanin dominirao je tijekom cijelog meča i prekidom u 12 rundi stigao do trijumfa kojim je potvrdio status IBF-ova izazivača.

Promotor Eddie Hearn je prije nekoliko dana potvrdio kako će IBF narediti da Filip Hrgović odmah bude sljedeći izazivač u borbi za naslov.

To znači kako će hrvatski borac sljedeći meč imati boljeg iz dvoboja Usyk – Dubois koji boksaju 26. kolovoza u Poljskoj. Ukrajinac brani IBF, WBA i WBO pojas prvaka.

– Ta pobjeda donijela mnogo za moju karijeru. Učvrstio sam tu poziciju obveznog izazivača i po svemu sudeći, sljedeća borba trebala bi biti za svjetsku titulu. Nakon dugih 17 godina u boksu, jako sam blizu ostvarenju svog sna – naglasio je Filip Hrgović gostujući na RTL televiziji.

Moguće je da bi Usyk, pobijedi li Duboisa, mogao ponovno krenuti dogovarati meč protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja za ujedinjenje naslova. I Filip je toga svjestan.

– U boksu ništa nije sigurno, ali po svim pravilima, ja bih trebao biti sljedeći na redu. IBF je već poslao službeno pismo gdje je već naručena borba u kojoj bi se trebali obračunati pobjednik mog meča i pobjednik između Usyka i Duboisa. To je već naručeno, ali u boksu ništa nije sigurno – istaknuo je Filip Hrgović, te dodao:

– U zraku je ta velika borba između Furyja i Usyka koja donosi stotine milijuna. Bit će svega. Odradili smo borbu u ringu, a sada ćemo se boriti pravnim sredstvima izvan ringa da osiguramo tu priliku koju sam, vjerujem, zaslužio.

Kada bi Filip mogao ponovno ući u ring?

– Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija. Ako borba za titulu bude sljedeća, sumnjam da će se to sve dogovoriti do kraja ove godine, možda početkom iduće godine – kazao je Filip Hrgović i dodao:

– Bude li sve propalo, a moguće je i da se dogodi meč za ujedinjenje naslova (Fury protiv Usyka), meni bi ponudili ‘step aside deal’, odnosno novac da pričekam svoju priliku. Onda bih se svakako htio boriti još jednom do kraja ove godine.

Odgovori

Back to top button