Boks

Filip dobio pozitivan odgovor! Eddie Hearn potvrdio kako Tony Yoka želi meč protiv Hrgovića

Hrvatskom boksaču Filipu Hrgoviću napokon je stigao pozitivan odgovor i prema informaciji koju je prenio promotor Eddie Hearn, čini se kako je Tony Yoka prihvatio meč.

Pobjednik meča dobio bi status obveznog izazivača te 35 posto ukupne zarade od borbe.

Napokon se nešto počelo događati i učinjen je prvi korak prema meču koji bi obojici mogao otvoriti vrata na veliku scenu.

Yoka je prihvatio ideju, te sada kreću pregovori.

– Vrijeme je za meč između Hrgovića i Yoke. Već neko vrijeme govorim da onaj tko pobijedi Hrgovića ima 35 posto u pregovorima za meč protiv Oleksandra Usyka ili Anthonyja Joshue – rekao je Eddie Hearn i nastavio:

– To je sjajna pozicija. Yoka očito želi taj meč. Razgovarali smo s Top Rankom o meču i svi smo se složili da je to briljantan dvoboj. Nadam se da ga možemo dogovoriti.

Eddie Hearn se nada kako bi njegov Matchroom preuzeo organizaciju tog meča.

Nakon što stigne službena potvrda da je Tony prihvatio meč, tada će IBF timovima dati rok za dogovor, a to je oko dva tjedna.

Ne budu li se mogli dogovoriti oko glavnih točaka, tada se ide na licitaciju honorara, gdje bilo tko može dati svoju ponudu za preuzimanje organizacije.

Hrgović i Yoka poznaju još iz amaterskih dana. Dosad su boksali tri puta, a zadnje je bilo u polufinalu Olimpijskih igara u Riju 2016. godine.

Tada je Francuz pobijedio hrvatskog borca i otišao do zlata. Filip je osvojio brončano odličje.

Yoka je pobijedio Hrgovića i godinu ranije na Svjetskom amaterskom prvenstvu u Dohi, dok je Filip protiv Tonyja slavio 2010. u Bakuu na Svjetskom juniorskom prvenstvu i tada je stigao do kraja.

Francuski boksač je u rujnu pobijedio našeg Petra Milasa, a uoči tog meča je izjavio kako bi Filip Hrgović bio primjereniji protivnik.

Yoka je ovog vikenda trebao boksati protiv Martina Bakolea, ali je priredba otkazana zbog novih epidemioloških mjera koje je Francuska uvela prošlog mjeseca.

Odgovori

Back to top button