MMA

Ngannou poručio što mora biti u novom ugovoru s UFC-om

Francis Ngannou će 22. siječnja prvi put braniti UFC-ov pojas prvaka teške kategorije koji je u ožujku prošle godine osvojio pobjedom protiv Stipe Miočića.

Suparnik kamerunskom udarača će na UFC 270 priredbi u Anaheimu biti njegov bivši klupski kolega Francuz Ciryl Gane.

Ngannou će to biti posljednja borba u UFC-u po aktualnom ugovoru, a bude li pobijedio suradnja s najvećom svjetskom MMA promocijom će se automatski produžiti.

No neizvjesno je hoće li Francis pristati na uvjete koje donosi novi ugovor, jer osim većeg honorara u novom ugovoru želi još neke promjene.

– Više se ne želim boriti za 500-600 tisuća dolara. Prihvatio sam tu borbu iz osobnih razloga. Prema meni su bili nepravedni i sada želim samo ispuniti obvezu iz ugovora o osam borbi – kazao je Francis Ngannou, te potvrdio kako neće produžiti ugovor budu li u UFC-u ustrajali na istim uvjetima kao i dosad:

– Pregovaramo već godinu dana i mislio sam da je sve u redu. Rekao sam im da želim boksati, te da bih htio i UFC uključiti u to, s njima bi to bilo mnogo veće. Mislim da su jedno vrijeme bili zainteresirani za tu ideju, a onda se o tome više nije razgovaralo. Sada ne znam što misle o toj ideji.

Francis je pokazao želju ući u ring i boksao protiv boraca poput Tysona Furyja ili Deontaya Wildera. Istaknuo je kako želi da i drugi osjete njegove bombe.

– Sve što sada imam postigao sam svojim trudom, nitko mi ništa nije darovao. Nastavit ću to raditi – istaknuo je Francis Ngannou i dodao:

– Želim pobijediti Ganea, ali nema problem budem li izgubio. Nitko mi ništa ne može oduzeto što sam dosad napravio. I ako to bude nekakav kraj, mogu reći da sam uspio.

Odgovori

Back to top button