MMA

Predsjednik ONE-a pozvao UFC-a šefa na okršaj: Dana White ne zna ništa o borilačkim vještinama

Azijska MMA organizacija ONE Championship izrasla je respektabilnu promociju koja vlada borilačkom scenom na Dalekom istoku.

Singapurska promocija je po kvaliteti rostera i visokoj organizaciji priredbi po mnogima postala druga na svijetu, odmah iza UFC-a.

Nedavno je ONE Championship na svom Instagramu objavio video s treninga predsjednika promocije Chatrija Sityodtonga. U objavi je postavljeno i pitanje želi li tko vidjeti borbu između Chatrija i Dane Whitea.

Snimka je potaknula razne reakcije, pa je u jednom intervjuu ONE-ov predsjednik želio nešto reći vezano za tu objavu.

– Dana White je nevjerojatan biznismen. Ne slažem se kako vodi posao, ali očito je uspješan. Izgradio je UFC u fantastičnu kompaniju, ali on nema pojma o borilačkim vještinama, Dana o tome nište ne zna. On je fan i mi se u tome razlikujemo – kazao je Chatri Sityodtong i nastavio:

– Ja dolazim iz borilačke zajednice i zbog toga imam svoj način kako se ponašam prema borcima, a to je drugačije od načina kako on to radi. Ako nikad nisi primio udarac ili te netko gušio, onda ti je lakše vrijeđati ljude. No, treniraš li cijeli život, onda to ne radiš. Ne poštujem kako se odnosi prema borcima.

Ne bi imao ništa protiv obračunati se s Danom Whiteom u oktogonu.

– Borac sam cijeli život. Već 35 godina treniram muay thai i imam smeđi jiu-jitsu pojas. Treniram pet, šest puta tjedno. Kada bi se ponudila borba protiv nekoga moje dobi, zašto ne? Imam 50 godina, treniram i vježbam svaki dan barem sat, dva – dodao je Chatri Sityodtong.

Potom je usporedio ONE i UFC promociju.

– Naši se borci ne žale, imamo odličan odnos s njima. Naravno, ima onih koji su nezadovoljni, no barem s 95 posto boraca imamo dobar odnos. Zato su nam se pridružili Demetrious Johnson, Eddie Alvarez, Sage Northcutt… I kada dođe do problema uvijek pokušavamo naći pozitivno rješenje za obje strane. Pokažu li borci da vrijede, onda ćemo ih nagraditi – zaključio je Chatri Sityodtong.

Odgovori

Back to top button