Boks

Europske kvalifikacije za Igre u Tokiju održat će se od 4. do 8. lipnja

Europske boksačke kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju nastavljaju se od 4. do 8. lipnja, a mjesto održavanja odredit će se 1. ožujka. Kvalifikacije su počele prošle godine u Londonu, a trebale su trajati od 13. do 20. ožujka, no tri dana kasnije natjecanje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa. Svi rezultati s londonskog turnira vrijede, a natjecanje se nastavlja tamo gdje je prekinuto.

Svjetska boksačka federacija objavila je kako otkazan turnir na kojem su trebali nastupiti borci i borkinje iz čitavog svijeta koji svoju olimpijsku vizu nisu izborile na kontinentalnim turnirima.

Slobodna mjesta na olimpijskom turniru popunjavat će se natjecateljima prema ljestvici, koja bi uskoro trebala dobiti objašnjenje.

Filip Hrgović je nakon te odluke vjerojatno ostao bez Igara u Tokiju, a bez olimpijske vize mogao bi ostati i Toni Filipi.

Priliku u europskim kvalifikacijama još traže Luka Plantić, koji je prošao prvo kolo, te Marko Milun, Marija Malenica i Nikolina Čačić, kojima trebaju još dvije pobjede kao bi izborili Olimpijske igre.

U prvom dijelu europskih kvalifikacija u Londonu svoju priliku za mogući put u Tokio već su propustili Ivana Habazin, Mladen Sobjeslavski i Marko Zeljko.

Olimpijske igre u Tokiju trebale bi se održati od 23. srpnja do 8. kolovoza ove godine.

Odgovori

Back to top button