BoksUncategorized

Hrgoviću nude najveću borbu u karijeri, ima dva dana za odluku

Amerikanac Michael Hunter (19-1-1) je putem društvenih mreža otkrio kako IBF traži da u meču za prvog izazivača boksa protiv najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića (12-0). Hunter se trebao boriti protiv sunarodnjaka Charlesa Martina, koji je otkazao meč zbog ozljede.

Hrvatski teškaš je na IBF-ovoj ljestvici peti, odnosno jednom mjesto slabiji od Huntera. Navodno su obojica dobili rok do 26. veljače javiti se IBF-u i prihvatiti borbu. Amerikanac je to već učinio, a Filip ima dva dana za odluku.

– Hrgović je izazov, ali ja ću nametnuti pritisak. Veći sam ja izazov za njega, nego on za mene. Još se nije borio s nekim mog kalibra. Sve oko je njega je napuhano i mislim da mu prerano za taj korak – rekao je Michael Hunter i dodao:

– Bilo bi mu bolje da se bori protiv Martina Bakolea, s nekim koga sam ja pobijedio, a on želi mene. Morao bi paziti što želi. Pobjedniku će se život zauvijek promijeniti, a Filip mi sada stoji na tom putu.

Pobjednik tog dvoboja postao bi prvi izazivač za IBF-ov pojas prvaka koji je trenutačno u vlasništvu Anthonyja Joshue. Hrgović je početkom studenog nakon pobjede nad Rydellom Bookerom istaknuo kako se želi boriti protiv Huntera.

Odgovori

Back to top button