Boks

Ema Anđela Žaja osigurala odličje na kadetskom EP-u, još četiri Hrvatice u borbi za medalje

Mlada Splićanka, naša najlakša predstavnica u kategoriji do 44 kg, EMA ANĐELA ŽAJA, trostruka prvakinja Hrvatske iz Pit Bulla Split, prvom je pobjedom na Europskom kadetskom prvenstvu u Mariboru osigurala medalju i mjesto na postolju, piše na službenoj stranici HBS-a.

Sitna, ali dinamitna Ema jednoglasnom je odlukom sudaca u četvrtfinalu u borbi za medalju svladala bugarsku prvakinju Valyju Nikolajevu za prvo hrvatsko odličje u Mariboru.

Eksplozivna, neustrašiva Ema izgubila je podijeljenom odlukom 1:4 prvu rundu, a onda je u druge dvije jurišala u furioznom tempu i potpuno izdominirala višu i snažniju Bugarku, glatko ih dobila u svoju korist i zasluženo slavi svoju prvu europsku medalju.

EMA ANĐELA ŽAJA u polufinalu Europskog kadetskog prvenstva do 44 kg borit će se u utorak, 22. kolovoza 2023. protiv Armenke Liane Zhamharyan koja je prekidom u 1. rundi pobijedila reprezentativku Gruzije.

Isti dan za medalju će se boriti i VALERIA ŠTEKO koja je četvrtfinale izborila pobjedom u osmini finala protiv predstavnice Azerbajdžana, te ostale tri naše boksačice: Lorena Horvat, Lana Skupnjak i Tia Zadravec!

U nedjelju, 20. kolovoza 2023. još trojica mladih hrvatskih boksača oprostili su se od Europskog kadetskog prvenstva u Mariboru: Ino Melada (Sv. Krševan Zadar), Niko Vuković (Osijek) i Luka Glučina (Dardona Drvenik).

Dan ranije, u subotu 19. VIII. zaustavljeni su i Leon Peić (Mladost Osijek), Karlo Krunić (Radnički SB), Luka Božurić (Rekord Zagreb), Mimi Čerim Hoxhaj (Gladijator Zagreb), kao i Mihael Bulatović (Radnički SB) i Karlo Knežević (Sv. Krševan Zadar).

U konkurenciji najboljih europskih kadeta još je ostao Jan Mikulić (Radnički SB).

Odgovori

Back to top button