Boks

Eddie Hearn vjeruje kako će Anthony Joshua pobijediti Tysona Furyja budu li se jednom borili

Svjetski boksački prvak Anthony Joshua uskoro će ponovno u ring. Britanac će na svom terenu 25. rujna braniti IBF, WBO i WBA naslov prvaka teške kategorije protiv ukrajinskog izazivača Oleksandra Usyka.

Boksački spektakl održat će se na Tottenhamovom stadionu u Londonu, a glavni organizator priredbe je Matchroom Boxing.

Pobijedi li Joshua u tom meču, a sljedeći mjesec Tyson Fury nadjača Deontaya Wildera i obrani WBC-ov pojas, onda bi se uskoro mogla organizirati borba za apsolutnog prvaka svijeta.

Joshuin promotor Eddie Hearn vjeruje kako Anthony neće imati problema protiv Kralja Cigana bude li došlo do njihovo okršaja.

– Anthony Joshua je svakim danom sve bolji i pobijedit će Furyja budu li se borili. On je podcijenjen, a pobijedio je Dilliana Whytea, Charlesa Martina, Vladimira Klička, Carlosa Takamu, Aleksandra Povetkina, Josepha Parkera, Andyja Ruiza, Kubreta Puleva i sada se bori protiv Oleksandra Usyka. To su sve odlični borci – kazao je Eddie Hearn i nastavio:

– Nije imao lagani meč, a to se obično događa s prvacima koji vladaju pet godina. Sada kada je sve bolji zaslužuje poštovanje kao velikan teške kategorije. Vjerujem kako će jednog dana otići kao jedan od najvećih boksača teške kategorije. Anthony je jedan predivan čovjek.

Tyson Fury i Anthony Joshua imali su za 14. kolovoza u Saudijskoj Arabiji dogovoren meč za ujedinjenje titula.

No dvoboj je otkazan nakon što je Deontay Wilder sudskom odlukom dobio mogućnost tražiti meč protiv Kralja Cigana.

Brončani bombarder nije želio nikakvu nagodbu već je odmah zatražio borbu protiv Furyja.

Odgovori

Back to top button