MMA

Udarac kojim je Khalil Rountree pobijedio Bukauskasa podigao prašinu, mnogi žele da se zabrani

Okršaj srednje kategorije u kojem je Derek Brunson ugušio Darrena Tilla predvodio je UFC Fight Night priredbu koja se prošlog vikenda održala u Las Vegasu.

Na programu je bio i meč u kojem je Amerikanac Khalil Rountree Jr. pobijedio Litavca Modestasa Bukauskasa.

Veliku prašinu podigao je Khalilov potez kojim je stigao do trijumfa. Naime, američki borac je ‘oblique kickom’ u drugoj rundi pobijedio Bukauskasa.

Litavac je pokušao napasti prednjim lijevim direktom pa je dobio kontru. Rountree je desnom nogom zgazio koljeno suparnika, a Bukauskas se samo srušio na tlo, te se primio za bolno koljeno.

Brutalan udarac šokirao je mnoge borce koji su se javili putem društvenih mreža i tražili da se zabrani.

Jednom je Quinton Jackson istaknuo kako više nije bio isti borac nakon meča protiv Jona Jonesa koji se često služio tim udarcem.

Rountree se dugo pripremao izvesti ‘oblique kick’.

– Proučavao sam taj udarac. To je nešto što sam htio izvesti kada dođem u priliku – otkrio je Khalil Rountree Jr., te je nakon borbe posjetio Litavca:

– Nadam se kako će se brzo oporaviti. Meni je ta pobjeda trebala…

Među onima koji nemaju primjedbi na Khalilovu pobjedu je baš Modestas Bukauskas.

‘Vjerojatno mi potrgani ligamenti. No nemojte napadati mog protivnika. Udarac je bio dobar, a ja sam to trebao obraniti, ali nisam uspio. Neka čovjek uživa u pobjedi’, napisao je Modestas Bukauskas u poruci.

Rountreejev udarac kojim je pobijedio Bukauskasa pogledajte OVDJE.

I Khalil Rountree Jr. se oglasio putem Instagrama:

‘Preplavile su me emocije, ali sam zahvalan na podršci koju mi dajete. Borilački sport ima svoje uspone i padove, zabavlja ljude, ali je opasan i svašta se može dogoditi. Razgovarao sam sa svojim protivnikom nakon meča i zaželio mu brz oporavak. On će se vratiti jači i bolji kao što se svi veliki borci vrate’.

A u još jednoj objavi postavio je video u kojem Jon Jones pogađa protivnike ‘oblique kickom’.

Odgovori

Back to top button