Boks

Eddie Hearn otkrio kako Furyjev tim ozbiljno razmišlja ponuditi meč Anthonyju Joshui

Vlasnik Matchrooma Eddie Hearn prvi je put dao jasni znak boksačkim fanovima kako bi se još ove godine mogao dogovoriti dugo najavljivani okršaj između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue.

Nakon što je AJ nedavno pobijedio Jermainea Franklina, jedan od njegovih mogućih protivnika često se spominjao Kralj Cigana.

Joshui je nakon dva poraza protiv Usyka trebala pobjeda kako bi vratio samopouzdanje, a sada već može razmišljati o sljedećem suparnika.

Vjerojatno će to biti Dillian Whyte, no nakon što Fury nije dogovorio meč za ujedinjenje naslova protiv Usyka, otvorena je mogućnost da Anthonyju sljedeći protivnik bude upravo Tyson.

Hearn je potvrdio kako je Furyjev promotor Bob Arum razmišlja o meču između Kralja Cigana i AJ-a, i to već oce godine.

– Prije neki dan me nazvao Bob Arum što me poprilično iznenadilo – rekao je Eddie Hearn i nastavio:

– Samo je govorio o meču između AJ-a i Furyju, a onda me pitao što mislim o tome. Iznenadio me, pa sam mu odgovorio: Ne znam. No svi smo spremni razgovarati o toj borbi. Teško da će se to dogoditi u srpnju, ali možemo zajedno pogledati kalendar. Ili ako žele pričekati i učiniti to kasnije, negdje u drugoj polovici godine. Spremni smo i za to. Tko zna što će biti s Usykom ili Wilderom.

No Fury trenutačno nema protivnika, pa bi borbu protiv Joshue mogao tražiti što ranije.

Posljednja dva meča imao je lani kada je pojas WBC-ova prvaka obranio uvjerljivim pobjedama protiv Dilliana Whytea i Dereka Chisore.

No Joshua nije bio posebno uvjerljiv protiv Franklina, pa njegov promotor Eddie Hearn smatra kako bi trebao imati barem još jednog slabijeg protivnika da dodatno podigne samopouzdanje.

– Sada moramo odlučiti kakvu borbu Joshua želi u srpnju. Hoće li nekog lakšeg protivnika ili ćemo odmah tražiti veliki meč – podvukao je Eddie Hearn.

Odgovori

Back to top button