Boks

Eddie Hearn objasnio zašto se Tyson Fury nije želio boriti protiv Oleksandra Usyka

Boksački promotor Eddie Hearn ističe kako Tyson Fury dobro zna kakav je protivnik Oleksandr Usyk i koliko bi mu meč s Ukrajincem bio težak.

Tijekom pregovora nije želio popustiti u svojim zahtjevima i stalno je tražio nešto novo.

Tako je na neki način ucjenjivao Usyka i prisiljavao ga da se povuče iz pregovora za meč za apsolutnog prvaka teške kategorije. To se na kraju i dogodilo.

Hearn smatra da je Fury znao koliko mu taj meč po stilu borbe ne odgovara, jer bi Usyk, osim što je dobar i precizan udarač, bio prebrz za njega.

Uz Usykove snajperske udarce, Fury bi za njega bio lak plijen.

Fury se tvrdoglavo držao zahtjeva da u ugovoru ne bude klauzula o revanšu.

No on je dogovarao meč s vlasnikom tri pojasa (IBF, WBA i WBO) i bio je nepopustljiv, tretirajući Usyka kao obveznog izazivač, a ne kao jedinstvenog prvaka.

Kao što se i moglo očekivati, boksački fanovi ljutiti su na Furyja, kojem to nije bili prvi put da na neki način sabotira veliku borbu svojom taktikom pregovaranja.

Fury je u prosinca tako osujetio razgovore s Anthonyjem Joshuom, te se odlučio obračunati s 39-godišnjim Derekom Chisorom.

– U konačnici, da je Tyson Fury želio postati apsolutni prvak, i da je stvarno vjerovao kako je protiv Usyka lagana borba, kao što je rekao, onda bi prihvatio taj meč, nema sumnje – rekao je Eddie Hearn u razgovoru s Arielom Helwanijem i dodao:

– Ali on zna koliko je Oleksandr Usyk dobar i bio je spreman to učiniti pod svojim uvjetima.

Sada se Fury našao u teškoj poziciji, jer mnogi njegovi potencijalni suparnici imaju dogovorene borbe. Nakon propalih pregovora s Usykom, WBC-ov prvak mogao bi dugo čekati povratak u ring.

A tko bi mogao biti Tysonov sljedeći protivnik. Joshua je pozvao neporaženog prvaka nakon pobjede protiv Jermainea Franklina, ali sada se očekuje da će se AJ ovog ljeta boriti protiv Dilliana Whytea.

Fury je nakon pobjede protiv Chisore naveo Joea Joycea kao moguću zamjenu ne bude li dogovorio meč s Usykom. Međutim, Joyce će se boriti protiv Zhileija Zhanga.

Nedavno se zavrtjela priča o mogućem četvrtom dvoboju protiv Deontaya Wildera, ali tko zna hoće li Kralj Cigana biti zainteresiran za taj meč.

Furyju ostaje i moguća borba protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua o kojem se već dugo govori.

Odgovori

Back to top button