MMA

Glover Teixeira vjeruje kako Adesanya neće mijenjati taktiku protiv Pereire

Alex Pereira je za mene izazov, a ja volim izazove. Radujem se što sam ponovno dobio priliku ljudima pokazati koliko sam dobar. Obožavam biti u toj poziciji jer samo tako možeš napredovati. Pokazat ću svima koliko sam velik – rekao je prije nekoliko dana Israel Adesanya koji će ovog vikenda na UFC 287 priredbi u Miamiju pokušati u uzvratnom meču pobijediti Alexa Pereiru i vratiti pojas prvaka srednje kategorije.

Bit će to revanš njihovog okršaja u studenom prošle godine kada je Brazilac prekidom u petoj rundi svladao Izzyja i osvojio naslov.

A osim tog MMA okršaja, njih dvojica su se dvaput obračunali i u kickboxingu. Alex je oba puta bio uspješniji.

Pereirin trener Glover Teixeira vjeruje kako Izzy neće mijenjati taktiku protiv Alexa.

– Imamo boksače koji su se međusobno borili i po nekoliko puta tijekom karijere. I u kickboxingu se borci između sebe znaju boriti po pet, šest puta, no u UFC-u se to teško može dogoditi. Istina, postoji šansa i za treći meč, ovisno tko pobijedi – rekao je Glover Teixeira i dodao:

– Adesanya ne može mnogo toga promijeniti, to nitko ne može. Izzy je rušio Alexa, te je cijelu rundu ostao u toj poziciji i uzeo je rundu. No, hoće li mu to opet biti taktika? Neće, jer on nije hrvač. Možda će ga pokušati rušiti, ali nije lagano srušiti Alexa. Adesanya se ne bori kao ja i ne ide naprijed po rušenja, on će preferirati ‘low kickove‘, direkte i krošee.

Odgovori

Back to top button