Boks

Eddie Hearn ističe kako dogovor s Furyjem mora biti pošten odraz Whytove vrijednosti

Eddie Hearn spreman početi pregovore s promotorima Tysona Furyja kako bi dogovorili meč za naslov WBC-ova prvaka teške kategorije između Kralja Cigana i Dilliana Whytea.

Slavni promotor i vlasnik Matchroom Boxinga ističe kako bi pregovori mogli odmah biti prekinuti bude li Furyjeva strana inzistirala na podjelu zarade 80-20!

Upravo takvu podjelu predložio je Carl Moretti iz Top Ranka na nedavnoj WBC-ovoj konvenciji u Meksiku, no WBC to nije postavio kao uvjet za pregovore.

Hearn će se zalagati da omjer podjele honorara bude kao i obično 70-30 u korist prvaka.

Ne budu li postignut dogovor unutar dogovorenog pregovaračkog razdoblja, tada će WBC dati javnu ponudu, a priredbu će organizirati onaj koji ponudi najveće honorare boksačima.

– Stvarno želimo znati kakva će biti podjela honorara, to će biti preduvjet za nastavak pregovora – kazao je Eddie Hearn i nastavio:

– Želimo dati veliku ponudu za meč, ali to želi i Top Rank. Vjerujem da ćemo se dogovoriti, no prije svega zadovoljan mora biti Dilliana Whytea. Taj dogovor mora biti pošten odraz njegove vrijednosti u tom meču.

Furyjev promotor Bob Arum nedavno je izjavio kako bi meč između Tysona i Dilliana moga biti organiziran u ožujku na stadionu Principality u Cardiffu ili u AO Areni u Manchesteru, rodnom gradu Kralja Cigana.

Tyson Fury se na Otoku nije borio od kolovoza 2018. kada je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Talijana Francesca Pianetu, a meč je održan u Belfastu.

Kralj Cigana je zadnjih pet borbi imao u SAD-u, četiri u Las Vegasu, te u Los Angelesu.

Odgovori

Back to top button