Boks

Devin Haney pobijedio Jorgea Linaresa i obranio WBC-ov pojas

Devin Haney stigao je do 26 pobjede u karijeri kojom je obranio WBC-ov pojas prvaka lake kategorije. Neporaženi američki boksač je na priredbi u Michelob Ultra Areni u Las Vegasu svladao Jorgea Linaresa (47-6) iz Venezuele jednoglasnom odlukom sudaca. Bivši prvak imao je svoje prilike, ali ih nije iskoristio.

Haney je od početka borbe postavio visok ritam, koji je Linares prihvatio. Amerikanac je sve do osme runde imao kontrolu, bolje je pogađao i držao suparnika na distanci. Jorge je prepustio inicijativu Devine, te je izgledalo kako čuva snagu za završnicu meča.

Posljednje četiri runde ponude su pravi vatromet akcije. Linares je tijekom sredine devete runde pogodio lijevim aperkatom koji je uzdrmao suparnika.

To je malo usporilo Haneyja, koji se uoči desete runde uspio oporaviti. No završnica desete runde ponovno je donijela neizvjesnost, jer je Linares sjajnom kombinacijom uzdrmao Haneya. Čini se kako je zvuk sirene spasio Devina.

Američki boksač se u posljednje dvije runde povukao te se uglavnom branio kako bi zadržao prednost koju je stekao u prvom dijelu meča.

Na kraju su suci prednost dali Haneyu, bilo je dvaput 116-112, te 115-113.

Najzanimljivije dijelove sjajnog meča pogledajte OVDJE.

Odgovori

Back to top button