Boks

David Haye za meč između Furyja i Ngannoua kaže: On bi ga mogao ubiti u ringu

Tyson Fury je posljednji meč imao početkom prosinca prošle godine kada je prekidom u 10. rundi pobijedio Dereka Chisoru.

Neporaženom WBC-ovom prvaku to je bila 33. pobjeda u karijeri i 24. koji je izborio nokautom.

Britanac je mjesecima tražio novog protivnika, te je nedavno dogovorio okršaj protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua.

Njihov okršaj dogodit će se 28. listopada na priredbi u Saudijskoj Arabiji, a ulog u meču neće biti WBC-ov pojas koji je u Furyjevom vlasništvu.

Mnogi su se već upustili u analizu te borbe, pa tako i umirovljeni britanski borac David Haye.

– Tko bi mogao zaustaviti Ngannoua bude li ‘rear naked choke‘ zahvatom pokušao uhvatiti Furyja? Vjerojatno bi ga mogao ubiti u ringu. Ne znam tko bi mogao Ngannoua razdvojiti od Furyja, jedino ako ga netko upuca. On je tako moćan. A da sam na Tysonovom mjestu držao bih ga podalje od sebe – rekao je David Haye, te dodao:

– Francis nikada nije boksao, a to je meč teške kategorije. McGregor je boksao protiv Mayweatherom, ima nekog znanja, pa je mogao izdržati nekoliko rundi. I to samo toliko koliko je Floyd dopustio. Ne znam kako Fury razmišlja, hoće li prirediti show i učiniti meč zabavnim ili će kao i protiv Wildera, ući u ring i samo ga uništiti. Volio bih da ta borba ode šest, sedam rundi i onda ga razbije i pokaže razliku između profesionalnog boksa i slobodne borbe.

Odgovori

Back to top button