Boks

Četvero hrvatskih boksača brusi formu za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju

Četvero hrvatskih olimpijskih kandidata: Nikolina Ćaćić (57 kg), Marija Malenica (60 kg), Luka Plantić (81 kg) i Marko Milun (+91 kg) u završnoj su fazi priprema za kvalifikacije u Parizu od 4. do 8. lipnja 2021. Svi zajedno će prema glavnom gradu Francuske poletjeti 1. lipnja u borbe koje ih mogu odvesti do ispunjenja životnog sna – plasmana na Olimpijske igre u Tokio, piše na službenoj stranici HBS-a.

Sve ih praktički dijeli samo korak do Tokija, jer prema novoustrojenim, prilagođenim kriterijima, a nakon otkazivanja svjetskih kvalifikacija, za Tokio im može biti dovoljna i prva pobjeda u Parizu u kojem se zapravo nastavljaju europske kvalifikacije prekinute lani u Londonu zbog izbijanja pandemije korona virusa.

Prema prvotnom planu svi naši olimpijski kandidati trebali su već sljedećeg tjedna krenuti za Pariz gdje bi s većinom ostalih olimpijskih kandidata iz drugih zemalja proveli završne treninge do početka turnira 4. lipnja.

Međutim, zbog još uvijek neizvjesne epidemiološke situacije, organizatori su otkazali uvodne međunarodne kampove u Parizu i natjecatelji će doći samo na kvalifikacijski turnir.

Naši kandidati iz tih su razloga prilagodili završne pripreme – umjesto u Pariz, troje ih već ovoga tjedna putuje u Assisi (Asiz) u Italiji, u nacionalni i europski boksački centar, gdje će s talijanskim reprezentativcima imati pripremne sparinge za ispit godine, pa i karijere.

U Assisiju će tako od 21. do 28. svibnja trenirati Luka Plantić s trenerom Tomislavom Bašićem, te Nikolina Ćaćić i Marija Malenica s trenerom Franjom Kristićem.

Ćaćić i Malenica proteklih su dana trenirale zajedno u Splitu i sparingirale u BK Grom, a Plantiću su u Solinu sparing-partneri bili odreda naši mladi reprezentativci Gabrijel Veočić, Nikoleto Grdović i Noa Ježek.

Četvrti olimpijski adut Marko Milun s trenerom Leonardom Pijetrajem i suborcem Alenom Babićem sljedeće će dane do polaska za Pariz 1. lipnja boraviti u Splitu gdje će im se u Boksačkom klubu Torida na sparinzima priključiti i mladi kvalitetni teškaš Petar Milas koji novi iskorak u karijeri traži u profesionalnom ringu.

Glavnina odrađenog posla je iza njih, ostaje završno brušenje detalja i priprema za suparnike/suparnice koji ih čekaju u Parizu, gradu svjetlosti koji im otvara put prema suncu, prema Tokiju.

Odgovori

Back to top button