Boks

Canelo Alvarez je na petom mjestu sportaša s najvećom zaradom na svijetu

Canelo Alvarez je prošlog vikenda na boksačkom spektaklu u las Vegasu izgubio jednoglasnom odlukom sudaca protiv Dmitrija Bivola.

No bez obzira na drugi poraz u karijeri, bankovni račun meksičke zvijezda i dalje raste.

Naime, sportsko-poslovna agencija Sportico je obavila istraživanje, te je Canela svrstala na peto mjesto sportaša s najvećom zaradom na svijetu.

Procjenjuje se kako je Canelo u godinu dana, od lipnja prošle godine do svibnja 2022. zaradio 89 milijuna dolara.

Prema Sporticu u Top pet najbolje plaćenih sportaša su još NBA košarkaš LeBron James (127 milijuna dolara), te nogometne zvijezde Lionel Messi (122), Cristiano Ronaldo (115) i Neymar (103).

Na popisu sto najplaćenijih još su dvojica boksača, 14. je Tyson Fury (69 milijuna dolara), a na 45. mjestu je Jake Paul (37).

Velika UFC-ova zvijezda Conor McGregor je na 22. mjestu s 52 milijuna dolara, te je jedini MMA borac našao među Top 100.

Canelo je u godinu dana (u to nije uključena njegov borba u svibnju protiv Billyja Joea Saundersa) ima dva meča, u studenom je boksao i pobijedio Caleba Planta, te je prošlog vikenda izgubio protiv Dmitrija Bivola.

Meksikanac bi po nekim procjenama za dvije borbe ove godine, a po ugovoru mu je još ostao meč protiv Genadija Golovkina u rujnu, mogao zaraditi sto milijuna dolara.

Odgovori

Back to top button