Boks

Canelo Alvarez i DAZN potpisali ugovor, ove godine ga čekaju barem dva velika meča

Jedan od najboljih svjetskih boksača Canelo Alvarez (57-1-2) potpisao je ugovor s DAZN-om, a u sljedeća dva meča zastupat će ga Matchroom Boxing.

Meksička zvijezda sklopio je ugovor vrijedan 85 milijuna dolara, te dogovorio dvije borbe, prva bi se trebala održati 7. svibnja protiv WBA-ova prvaka poluteške kategorije Dmitrija Bivola (19-0), a onda i protiv Kazahstanca Genadija Golovkina (41-1-1).

Canelo će se u prvom meču boriti protiv neporaženog Bivola. Meksikanac je naslov u poluteškoj kategoriji osvojio jednom i to 2019. kada je pobjedom protiv Sergeja Kovaleva osvojio WBO-ov pojas.

Bivol je prema BoxRec ljestvici treći poluteškaš na svijetu iza Artura Beterbijeva i Calluma Smitha.

– Sretan sam što ću se boriti protiv Bivola. To je za mene još jedan veliki izazov – kazao je Canelo, a javio se i Bivol:

– Uvijek se želim boriti protiv najboljih. Vjerujem da ću nakon 7. svibnja brže ispunjavati svoje ciljeve.

Bude li Canelo pobijedio Bivola, onda ga čeka još jedna velika borba i to protiv Genadija Golovkina.

Oni su se dosad dvaput borili. Njihov prvi meč u rujnu 2017. završio je neodlučeno, a godinu dana kasnije Canelo je slavio većinskom odlukom sudaca.

Golovkin je nedavno izjavio kako se nada trilogiji protiv Canela.

No prije njihovog meča, Canela mora pobijediti Bivola, a Golovkin treba svladati Ryota Murata u meču za ujedinjenje pojaseva u srednjoj kategoriji. Okršaj između Canela i Golovkina planiran je za 17. rujna.

Canelo je zainteresirani i za treći meč pod okriljem Matchrooma koji bi se održao u prosincu. Ugovor na tri borbe s DAZN-om bio bi vrijedan 160 milijuna dolara.

Prijenos PPV-a za meč između Bivola i Canela prodavat će se po cijeni od 59.99, dok će novi pretplatnici plaćati 79.99 dolara.

Odgovori

Back to top button