Boks

Boksači Nokauta u Ammanu svladali reprezentaciju Jordana

Izbornik juniorske reprezentacije i trener Yousef Hasan na zajedničke pripreme u Jordan odveo je 12 mladih boksača BK Nokauta u kadetskoj, juniorskoj i kategoriji mlađih seniora i U-22, piše na službenoj stranici HBS-a.

Uz trenera Hasana, te Dominika Filetića i dr. Haitham Muhamed Alija naši mladići trenirali su i sparirali s mladim reprezentativcima Jordana, a posljednjeg dana priprema u Ammanu, nastupili su i u službenom meču protiv jordanske selekcije.

U 10 mečeva protiv reprezentacije Jordana naši mladi boksači postigli su sljedeće rezultate:

– Bernard Grgić, osvajač brončane medalje na kadetskom EP u Sarajevu, u kategoriji do 60 kg pobijedio je jednoglasnom odlukom 5:0 reprezentativca Jordana Ahmeda Al Hadidija

– Marsel Lončar izgubio je protiv Jordanca Mathuilija 0:5

– Andrija Dominković u izjednačenom meču protiv Saifh Esheisha izgubio je podijeljenom odlukom 2:3

JUNIORI

– Nikola Grgić pobijedio je u kategoriji do 60 kg u odličnom meču Saifha Al Haidha sa 3:2 što je bila svojevrsna senzacija protiv brončanog Jordanca s Prvenstva Azije

– Lovro Pavčec, brončani na ovogodišnjem juniorskom EP-u u Tbilisiju, uvjerljivo je, prekidom u trećoj rundi u kategoriji +80 kg pobijedio vrlo dobrog prvaka Jordana Mustafu Al Shaiba

MLAĐI SENIORI

– Fabijan Tomkić pobijedio je protiv Hamze Baitutija jednoglasnom odlukom 5:0

– Josip Dominković podijeljenom odlukom 1:4 izgubio je protiv kapetana reprezetancije Jordana Zeida Al Jazzija

– Matej Hlača pobijedio je u neizvjesnom i uzbudljivom meču Muhameda Al Husseinija sa 3:2

– Jura Kunić uvjerljivo je pobijedio Yousefa Hamarshesha 5:0

SENIORI U-22

– Petar Pavčec jednoglasnom odlukom 5:0 pobijedio je Shabana Ramadana Al Baitutija

Naši boksači su odradili odlične mečeve. Jordanci su očekivali barem izjednačen ishod, no morali su priznati da je hrvatska selekcija bila bolja sa 7:3.

Treba izdvojiti novu veliku pobjedu našeg najboljeg juniora Lovre Pavčeca koji je odlično odradio meč i deklasirao jordanskog prvaka u superteškoj kategoriji u sve tri runde, te završio meč prekidom u trećoj rundi!

I mlađi senior Fabijan Tomkić u kategoriji do 67 kg predstavio se u najboljem izdanju i prezentirao odličnu školu boksa trenera Yousefa Hasana.

Sve pohvale zaslužuje i mlađi senior, teškaš do 80 kg Jura Kunić za odličnu tehniku i kretanje kojim je suvereno pobijedio jordanskog suparnika, kao i junior Nikola Grgić koji je na iznenađenje svih svladao jednu od najvećih uzdanica domaćina, jordanskog prvaka i osvajača brončane medalje na Prvenstvu Azije u kategoriji do 60 kg.

Na kraju je sve razveselio Petar Pavčec u kategoriji seniora do 22 godine (do 71 kg) koji je kvalitetnim boksom u sve tri runde bio bolji od vrlo kvalitetnog borca i aktualnog prvaka Jordana.

Članovi Nokauta, kojima su domaćini Jordanci pružili maksimalan, reprezentativni tretman, kući se vraćaju tako sa 7 zlatnih medalja u meču protiv reprezentacije Jordana, što je i potvrda predanog i stručnog rada trenera Yousefa Hasana.

Treninzi u glavnom jordanskom gradu Ammanu bit će im od višestruke koristi u nastavku karijere, a nakon vrijedne pobjede nad reprezentacijom Jordana naši mladi boksači dobili su nagradno opuštanje i kupanje u Mrtvom moru.

Odgovori

Back to top button