Boks

Bob Arum objasnio što ga je uzrujalo na presici uoči meča Fury – Wilder: Spasili smo meč!

Britanski boksač Tyson Fury ovog vikenda u Las Vegasu brani pojas WBC-ova prvaka teške kategorije protiv Deontaya Wildera. Uoči spektakla je održana konferencija za medije koja je završila vrlo burno.

Naime, 89-godišnji promotor Bob Arum, koji je na čelu organizacije tog meča, bio je poprilično ljutit nakon što je voditeljica Kate Abdo pokušala dovesti Furyja i Wildera da stanu jednog ispred drugog.

U trenutku kad je voditeljica pozvala boksače na sučeljavanje, Bob Arum je iz publike vikao da to ne učine, jer bi se mogli potući na pozornici.

Nakon presice se obrati novinarima, te je objasnio zašto je tako reagirao. Usput se žestoko obrušio na 40-godišnju voditeljicu s Fox televizije.

– Držimo stvari pod kontrolom baš zato da se ne bi dogodilo nešto što nitko ne želi gledati. Da je došlo do sučeljavanja, znamo da bi to eskaliralo u nešto više. Na pozornici nije bilo osiguranja, a ta glupača ih je pokušavala spojiti – kazao je Bob Arum, te nastavio:

– Ona je s Foxa, pa vjerujem da je sve bilo smišljeno. Tko bi ih zaustavio da su krenuli jedan na drugog? Već neko vrijeme pred cijelim svijetom jedan drugog vrijeđaju, govore si najgore stvari, nije to moglo dobro završiti. Kad ih tako ljute kao pse postavite jednog pred drugog, to samo znači da želi isprovocirati sukob.

No 89-godišnji promotor nije samo na tome stao, još je imao štošta reći na račun Kate Abdo.

– Nema sučeljavanja, dovedite osiguranje. Razumjeli su to. Problem su ti ljudi s Foxa, oni ne znaju ništa o poslu. Doveli su tu ženu iz Britanije pa je ona cijelu presicu prilagođavala Wilderu – tvrdi Bob Arum i zaključio:

– Nije me briga za to, ali svi su vidjeli što je radila. Isto tako, znala je da je dogovor da nema sučeljavanja. Rekli smo da ga nema i što ona učini? Kaže da sad slijedi sučeljavanje. Je**š nju i je**š njih, nije bilo sučeljavanja i meč je spašen.

Odgovori

Back to top button